Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Amasya'da Tarihi Zana Hamamı'nın Atıl Durumu Endişe Yaratıyor

Amasya'da Tarihi Zana Hamamı'nın Atıl Durumu Endişe Yaratıyor

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyünde yer alan Roma dönemine ait Zana Hamamı, bakımsızlık nedeniyle harap halde. Köy muhtarı Mustafa Korkmaz, şifalı sularıyla bilinen hamamın yeniden canlandırılmasını talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasya'da Tarihi Zana Hamamı'nın Atıl Durumu Endişe Yaratıyor
KAYNAK: İHA

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyü, önemli bir tarihi değere sahip olan Zana Hamamı'nı barındırıyor. Ancak, Roma dönemine ait bu hamam, yıllardır bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle atıl durumda. Köy muhtarı Mustafa Korkmaz, hamamın geçmişten günümüze uzanan bu önemli yapısının yeniden canlandırılması için yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

Köy muhtarı zana hamamı için çağrıda bulundu

Karsavul Köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz, hamamın tarih boyunca farklı medeniyetler tarafından şifa merkezi olarak kullanıldığını ifade etti. Korkmaz, "Burası Zana olarak bilinir, Roma Hamamı ya da Çermik adıyla da anılıyor. Su, hastalıklara karşı birebir şifa kaynağıdır. Ancak şu an çok atıl durumda, bir an önce tadilat yapılmasını istiyoruz" dedi. Korkmaz, hamamın Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kaplıca olarak kullanıldığını sözlerine ekledi.

Kaymakam demirel tarihi yapıyı inceledi

Taşova Kaymakamı İmran Demirel, Karsavul köyüne gerçekleştirdiği ziyarette, tarihi hamam hakkında detaylı bilgi aldı. Kaymakam Demirel, köydeki asfaltlama çalışmaları ve diğer ihtiyaçlar konusunda da incelemelerde bulunarak köy halkının taleplerini dinledi. Kaymakam, köyün ihtiyaçlarına yönelik gerekli planlamaların yapılacağına dair köy halkına güvence verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uşak'ta Şiddetli Yağışlar Hayatı Felç Etti! Vali Ergün Açıkladı

Uşak'ta Şiddetli Yağışlar Hayatı Felç Etti! Vali Ergün Açıkladı