Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Genç yönetmene bir ödül daha

Genç yönetmene bir ödül daha

Yaşar Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu olan Yönetmen Evrim İnci, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç yönetmene bir ödül daha
KAYNAK: İHA

İzmir Kısa Film Festivali'nde En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan Duvar adlı belgeseliyle, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın paralimpik tenisçi Büşra Ün'ün ilham verici hikayesini anlattı.

En iyi belgesel film ödülü

Duvar belgeseli, İzmir Kısa Film Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenerek En İyi Belgesel Film ödülüne layık görüldü. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Evrim İnci'nin yönettiği film, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK ve Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından desteklenmiştir.

Ödüllü ekip arasında, Görüntü Yönetmeni Cihangir Öztürk ve Yardımcı Yönetmen Yasin Erda gibi yine Yaşar Üniversitesi mezunları da yer aldı. Belgeselin senaryosunu Elif Feyza Demir, kurgusunu ise Enis Manaz üstlenirken, ortak yapımcılar arasında İran'dan Sepideh Mohtasham ve Vahid Hosseini de bulunmaktadır.

AW083577_01

Yeni bir dil

Evrim İnci, belgeselde kullanılan yeni bir dilin oluşturulduğunu belirtti. Geleneksel belgesel sinemada görmeye alışık olmadığımız etkileyici kurgu, çarpıcı senaryo, farklı renk kullanımı ve animasyon desteği gibi unsurların bu dilin temelini oluşturduğunu söyledi. İnci, bu dilin Türkiye'de en çok ödül alan iki belgeselin doğmasına yol açtığını ve bu dilin korunması gerektiğine inandıklarını vurguladı.

AW083577_02

Belgesel, Büşra Ün'ün hayatına odaklanarak, kendi arşiv görüntülerini, aile üyelerini ve antrenörü ile yapılan farklı tarzdaki röportajlarla zenginleştirildi. Evrim İnci, çekimlerin yaklaşık 2 hafta sürdüğünü ve ortaya çıkan 19 dakikalık belgeselin uluslararası alanda dikkat çekecek bir başarı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: MİT FET* mensuplarına her yerde olduklarını hissettirmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: MİT FET* mensuplarına her yerde olduklarını hissettirmiştir