Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Erzurum Müzesi’nden İran’a 55 Eser Teslim Edildi

Erzurum Müzesi’nden İran’a 55 Eser Teslim Edildi

Erzurum Müzesi, İran'a ait 55 eseri teslim etti. İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı gereğince gerçekleşen teslimat töreninde, dostluk mesajları verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erzurum Müzesi’nden İran’a 55 Eser Teslim Edildi
KAYNAK: İHA

Türkiye ve İran arasında, kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. UNESCO'nun 1970 Kültür Varlıklarının Yasadışı İthal, İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirlere Dair Sözleşme kapsamında imzalanan mutabakat zaptı, bu alanda işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladı.

A W219789 07

Müzede Eserler Törenle İran’a Teslim Edildi

Erzurum Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen ve İran’a ait olduğu tespit edilen 55 eser, düzenlenen törenle İran makamlarına teslim edildi. Bu teslimat, “Kültür Varlığının Yasadışı İthali ve İhracının, Transitinin ve Mülkiyet Transferinin Yasaklanması ve Önlenmesine İlişkin Anlaşma” kapsamında gerçekleştirildi. Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik ve diğer yetkililer de katıldı.

A W219789 08

Teslimat Sonrası İmzalar Atıldı

Eserlerin iadesi ile ilgili imzaların atılmasının ardından, Erzurum Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından gerekli muhafaza ve taşıma koşullarına uygun şekilde İran makamlarına teslim edilecek. Bu adımın, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceği ifade edildi.

A W219789 06

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu’ndan Teşekkür

Törende konuşan İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi, eserlerin ülkelerine iadesine emeği geçenlere teşekkür etti. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz ise teslimatın, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

A W219789 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? İşte öne çıkan isimler

Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? İşte öne çıkan isimler