Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Arkeopark, Bursa Turizmine Güç Katacak

Arkeopark, Bursa Turizmine Güç Katacak

Başkan Mustafa Bozbey, Aktopraklık Arkeoloji Okulu'nda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arkeopark, Bursa Turizmine Güç Katacak
KAYNAK: İHA

A W251438 05

Arkeoloji Atölyeleri ile Eğitim ve Deneyim

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Bursa Arkeoloji Müzesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Aktopraklık Arkeoloji Okulu'nun 9. atölye çalışmaları Aktopraklık Höyük Arkeopark Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştiriliyor. 13 farklı üniversiteden 30 arkeoloji öğrencisinin katıldığı atölyelerde, tarih öncesi teknolojilere yönelik deneysel uygulamaların yanı sıra teorik dersler de veriliyor.

Başkan Mustafa Bozbey’in Ziyareti

Başkan Mustafa Bozbey, Aktopraklık Arkeoloji Okulu'nu ziyaret ederek Aktopraklık Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve arkeoloji meraklılarıyla birlikte alanı gezen Bozbey, atölyelere uğrayarak arkeoloji meraklılarıyla sohbet etti.

A W251438 03

'İnsanlık Harika Bir Ören Yeri Kazanacak'

Arkeopark'ta yapılacak çalışmaların Bursa turizmine güç katacağını vurgulayan Başkan Bozbey, kentte ziyaretçi sayısının ve gecelik konaklama sürelerinin artırılmasında ören yerlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Bozbey, '8 bin 500 yıl önce insan yerleşimlerinin olduğu bu bölgede, evlerin nasıl yapıldığı, yaşamın nasıl olduğu, kullanılan ev ve el aletlerinin kazılarla ortaya çıkarıldığını görmek mümkün. Turistlerin 1.4 olan geceleme süresini en az 3 güne çıkartmak istiyoruz. Bu hedef için ören yerleri büyük önem arz ediyor.' dedi.

Arkeopark Esin Kaynağı Oldu

Aktopraklık Höyük Kazı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, Aktopraklık mevkiinin 2010 yılından bu yana açık hava müzesi olarak hizmet verdiğini ve bu yıl 9.'su yapılan arkeoloji okulunun ve atölyelerin çok geniş yelpazede gerçekleştiğini belirtti. Karul, '500 kişinin atölyelerden yararlanmasını sağladık. Bu eğitimleri Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Arkeoloji Müzesi ortaklığında yapıyoruz. Burada oluşturulan sinerji, ülkenin farklı yerlerindeki çalışmalara esin kaynağı oldu' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurtarılan deniz kaplumbağaları İztuzu Plajı'nda doğaya salındı

Kurtarılan deniz kaplumbağaları İztuzu Plajı'nda doğaya salındı