Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Akdeniz Üniversitesi'nde geleneksel Cumhuriyet sergisi

Akdeniz Üniversitesi'nde geleneksel Cumhuriyet sergisi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla "100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti" temalı yirmi birinci Geleneksel Cumhuriyet Sergisi'ni açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi'nde geleneksel Cumhuriyet sergisi
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında düzenlenen serginin açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Serginin küratörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Umut Kayapınar ve Dr. Öğr. Üyesi Selda Özturan üstlendi. Sergide, resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf ve video gibi çeşitli sanat dallarında üretilmiş 100'e yakın eser yer alıyor.

Sergi, 1 Kasım 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi, Cumhuriyetin kazanımlarını ve değerlerini yansıtıyor

Sergide, Cumhuriyetin kazanımlarını ve değerlerini yansıtan eserler yer alıyor. Atatürk'ün liderliği, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyetin kuruluşu ve gelişimi gibi temalar, sanatçıların farklı bakış açılarıyla sergileniyor.

Sergi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamak ve bu önemli günü anlamlandırmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Sanatçılardan sergiye övgü

Sergideki eserlerini beğeniye sunan sanatçılar, serginin Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamak için önemli bir etkinlik olduğunu ifade ettiler. Sanatçıların bazıları, serginin Cumhuriyet'in kazanımlarını ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak için önemli bir araç olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Büyükşehir'den ulaşıma 100. yıl hediyesi

Antalya Büyükşehir'den ulaşıma 100. yıl hediyesi