Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
ANTALYA SUYA MUHİTTİN BÖCEK HİZMETE DOYMUYOR

ANTALYA SUYA MUHİTTİN BÖCEK HİZMETE DOYMUYOR

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Korkuteli Korucak Yaylası’nın su sorunu çözülüyor. 

Dünya’da 206 ülkenin 164 ülkesi su sıkıntısı yaşıyor. Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır diye devam eden sıralamaya göre Türkiye 39. sırada bulunuyor. Demek ki; Türkiye su zengini değilmiş!

Sıcakların artması ve azalan yağışlar nedeniyle Dünya'da küresel ısınma sonucu kuraklık olayları devam ederken maalesef Türkiye ve özellikle turizmin başkenti Antalya’nın 19 ilçe ve 911 mahallenin büyük bir kısmında özellikle sahildeki otel ve yayla turizmi nedeniyle başta Korkuteli olmak üzere, tarım alanlarında ve içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Ama merak etmeyin, Antalyalılara hizmet etmek için adeta çırpınan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, herkesin derdine derman olurken Korucak Yaylası'nda yaşayan vatandaşlarını suya kavuşturması için gereken yerlere gerekli talimatı verdi. Korkuteli’nde kış aylarında 55 ila 60 bin kişi yaşarken, yaz aylarında bu rakamın 250 bazen 300 bin kişiye ulaşıyor olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından ASAT Genel Müdürlüğü'ne verilen talimatla ‘Seferberlik’ ilan edilmiş durumda.

ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt başta olmak üzere halk tarafından en çok sevilen ve çalışkanlıklarıyla vatandaş tarafından taktir edilmeleri yanı sıra çalışkan, iş bitiriciliği ve verilen sözleri zamanından önce bitirip teslim etmeleri nedeniyle taktir edilen Genel Müdür Yardımcısı Ümit Daban ve Su Arıza Daire Başkanı Osman Sütçü ile cansiperane çalışan ekibi Mühendis Jeolog Namık Yavuzer ile Korkuteli ASAT Müdürü Melih Astarcıoğlu ve diğer çalışanlarıyla Korkuteli’nde su problemini bitirmek için insan üstü efor sarf ederek çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. Korkuteli merkezinde özellikle yüksek alanlara su çıkmaması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 33 km. uzunluğunda içme suyu kanalizasyonu alt yapısı tamamlanmış ve su sıkıntısı giderilmiş durumda.

Örneğin Altınkaya mahallesinde yapılan güneş enerji sistemi gün doğuşundan batısına kadar güneş görmekte ve 3500 dekar arazi su tarımına kavuşmuş durumda. Yani; Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getiriyor. Örneğin; Korkuteli Taş Kesiği Bunama Tesisi'nde iki kuyuda almış olduğu su ile 1600 dekar arazi modern teknoloji sayesinde daha çok ürün alınıyor ve vatandaş gayet mutlu ve geleceğe dair umutlu. Bedava sulamaya başlayan çiftçiler Muhittin Başkana dua ederken gözlerindeki sevinç ve Muhittin Başkana olan hayranlıklarını ve minnettar olduklarını yüksek sesle dile getiriyor ve teşekkür ediyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın su sıkıntısını gidermek için vermiş ve verecek hizmetleri saymakla bitmiyor. Antalya suya, Muhittin Böcek hizmete doymuyor. Antalya’nın bilinen ve tanınan Çığlık ve Feslikan Yaylası gibi birçok yerlerin su sorununun tamamen çözülmüş olması, ASAT üst kademe yöneticilerinin ne derece üretken, çalışkan ve başarılı olmalarını gösterir. Şimdi sıra Korucak Yaylası su problemi çözümü var.

Bayat Bademliler Mahallesi Korucak Yaylası su problemlerini çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Başkanın talimatıyla ASAT Genel Müdür Yardımcısı Ümit Dalan'ın bilgisi doğrultusunda, Su Arza Daire Başkanı Osman Sütçü ile Korucak’ta ikamet eden Halis Yavuz, Mehmet Doğan, Binali Efe ve köyümüzün muhtarı Mustafa Aldemir ile beraber ziyaretimiz nihayetinde beklediğimiz neticeyi ve arzu ettiğimiz sözü almış olmamız nedeniyle tatbikî müteşekkir olduk.

Netice olarak; en geç Eylül ayı sonu veya Ekim ayı içinde sondaj çalışmaları yanı sıra eski isale hattı ve deponun yenilenmesi veya tamir ve tadilat yapılmak üzere Korucak Yaylası suya kavuşacağına dair bizleri bilgilendirmiş olmaları ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Bayat Bademliler Muhtarlığı'na bağlı toplam 968 ASAT su abonesinin 161 adeti Korucak Yaylası'nda ikamet eden vatandaşların olması nedeniyle tamamı suya kavuşacağını umuyor ve bekliyoruz. Korucak Yaylası'nda ikamet eden vatandaşların tamamı, Ekim ayı içinde sondaj çalışmaları ile isale hattı ve depo tamir ve tadilat çalışmalarının başlatılmasını ve su problemini ivedilikle çözülmesini sabırsızlıkla beklemektedirler.

Hadi hayırlı olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *