“Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahiline yapılan proje beni çok rahatsız etti. Ciddi anlamda moralim bozuldu. Sanki inşaat kumsalda gibi. Her tarafı kapatmışlar ve bir sürü yeri kazmışlar. Gördüklerimden sonra içim karardı. Her yer kepçe ile allak bullak edilmiş. Atatürk Parkı’ndan aşağıya baktım koca koca çukurlar açılmış. Projede bildiğim kadarıyla büyük binalar yoktu”

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nun  önceki başkanı Abit Küçükarslan, Akdeniz GERÇEK’e yaptı bu çarpıcı açıklamayı..

Büyükşehir Belediyesi,  ihalelere talipli çıkmayınca, 51 proje arasından seçilen yarışma projesini şirketlerinden ANTEPE’ye yaptırıyor.

Başkan Menderes Türel, gerekse ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç, projeye sadık kalacaklarını söyleseler de Konyaaltı Sahili Projesi’ne endişeli yaklaşan, geleceği ile ilgili kaygı taşıyanların sayısı her geçen gün artıyor.

Konyaaltı Sahil Projesi, Beach Park, Akdeniz Bulvarı ve Minicity olmak üzere üç etaptan oluşuyor.

Çalışmaların ilk aşaması olan Beach Park etabı için 65, Akdeniz Bulvarı etabı için de 75 milyon liralık harcama yapılması planlandı..

Beach Park etabında 8 bin 600 metrekare büfe, yeme-içme üniteleri, çay bahçesi, restoran ve sergi alanlarından oluşacak

Akdeniz Bulvarı, 23 büfe, gölgelik ve şezlongların bulunduğu kıyı düzenlemeleriyle birlikte 442 bin metrekare alanı kapsıyor. Minicity alanı ise ticari üniteler ve otoparkla birlikte 75 bin metrekare.

Konyaaltı sahilinin, Sea Life Otel’e kadar olan bölümü kapatıldı..

İnşaat sahasında neler olup bittiği belirsiz..

Sezona yetişecek mi o da net değil..

Bakınız Konyaaltı’nın dünyanın incisi olduğunu vurgulayan Abit Küçükaraslan, ne diyor :

 “Bu incinin doğallığını bozup da oraya böyle bir proje yapmaya gerek yoktu. Sadece sahile insanların girişini, çıkışını kolaylaştıracak şeyler yapmak lazımdı. Şimdi bu yıl kapalı, gelecek yıl ne olacağı belli değil. Yapılacak proje ile ilgili insan ister istemez endişesi oluyor. Yoksa buraya başka bir şey mi yapacaklar diye ister istemez şüpheleniyorsunuz. Gerçekten o kazılan yerlere ne yapılacak? Gördüğüm kadarıyla bazı doğal ağaçlar da kesiliyor bölgede”

Pekala bölge halkı ne düşünüyor ?

Yılın her günü sahille haşır neşir olan Konyaaltı sakinleri olaya nasıl bakıyor ?

Düşünceler, kaygılar örtüşüyor..

Kimsenin kafası rahat değil..

Konyaaltı sahilinde uygulanan projeye olumlu bakanların sayısı çok az..

AKP’nin beton sevdasının dünyanın en güzel sahilini de tehdit edeceği iddia ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, halkın ücretsiz kullanımına açılacak ünitelerin fazla olduğunu söylese de ileride sahilin halka kapatılacağı, sahildeki işletmelerin tıpkı eski Beach Park gibi birer para tuzağına dönüştürüleceği kaygısı öne çıkıyor.

Antalya, bugüne kadar Konyaaltı sahilini gözü gibi korudu..

Rantçıların ağızlarını sulandıran dünyaca ünlü sahili gelecek kuşaklara en az hasarla bırakma konusunda özveride bulundu..

Bu noktadan sonra kamunun malı olan sahillerin birilerinin çıkarını hizmet edecek bir anlayışa teslim edilmesi endişesi ile şimdiden ‘Konyaaltı’na kıymayın efendiler’ uyarısını yapıyor..

Anayasa’nın 43’ncü maddesi şöyle diyor :

“Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir