Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN RESMEN ÇEKİLDİ

TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN RESMEN ÇEKİLDİ

Türkiye, “İstanbul Sözleşmesi” adıyla bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çekilemeyeceğini tartışırken , Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini “hukuka uygun” buldu. Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini reddeden Danıştay 10. Dairesi’nin kararı oy çokluğuyla onandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN RESMEN ÇEKİLDİ

İstanbul Sözleşmesi’nin kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemekte, kadınları korumakta çok önemli olduğunu vurgulayan kadın ve insan hakları örgütleri duruma itiraz ederek birçok kentte protesto etmişti.

Ardından kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle çok sayıda dava açılmasının üzerine Danıştay 10. Dairesi, açılan davalarda yürütmenin durdurulması istemlerini reddetti; kararın iptal istemiyle açılan davaları duruşmalı olarak gördü. Danıştay 10. Dairesi, görülen dört duruşmada tarafların ve Danıştay savcısının görüşlerini aldı ve ardından Temmuz 2022’de kararını açıkladı. Danıştay, Cumhurbaşkanlığı kararını hukuka uygun buldu ve davanın reddine karar vermesinin üzerine davacılar kararı temyiz etti. Yapılan itirazların reddine karar verilerek, Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden resmen ayrılmış oldu.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başpehlivan  Şimşek'in altın kemeri alındı    

Başpehlivan  Şimşek'in altın kemeri alındı