Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın “KADINLAR KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”

“KADINLAR KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) işbirliğiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, “İlklerin Antalya’sında yan yana olup birlikte şiddeti önleyebilmenin mücadelesini vereceğiz ve hiçbir kadın hiçbir şehirde kendini yalnız hissetmeyecek” dedi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KADINLAR KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”

18-19 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayında, federasyon ve belediyeler arasında ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’ protokolü imzalandı. Çalıştay, 19 Kasım Cumartesi günü saat 9.00’da sunum, film gösterimi ve sonuç bildirgesinin açıklanması ile sona erecek. Çalıştayın açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, 38 belediden belediye başkan yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, STK temsilcileri katıldı. Çalıştay Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışmalarıyla ilgili tanıtım filmiyle başladı.

İÇ SAYFA

“146 ÜLKE ARASINDA 124’ÜNCÜYÜZ”

Çalıştayın açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmasında, “Kadın-erkek eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konusunda ülkemizde yaşanan olaylar maalesef gündemde yer almaya devam ediyor. Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde 146 ülke arasında 124’üncü sırada yer alması üzücü. Ülkemiz kadınların sosyal hayattaki varlığı açısından kadın istihdam oranı ve kadın bürokrat sayısının en düşük olduğu ülkeler içerisinde. Hal böyleyken millet ittifakının yerel yönetimleri olarak, bu duruma kayıtsız kalamazdık” dedi. Başkan Böcek, kadınların sosyal hayattaki varlığını arttırmak, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi bizi derinden yaralayan ve toplumda iz bırakan olayların önlenmesi noktasında ilgili tüm paydaşlar ile ortak akılla hareket ederek çözümler üretmeye çalıştıklarını vurguladı.

MUHİTTİN BÖCEK

KADIN VE AİLE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile kadına yönelik şiddetle mücadeleyi hedefleyen  ‘Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokol’ünü imzalayan ilk belediye olduklarını hatırlatan Başkan Böcek, belediyenin, kadınların sosyal alandaki varlığının arttırılması ve kadın - erkek eşitliğinin desteklenmesi amacıyla hazırladığı yerel eşitlik eylem planını 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü’ne kadar bitireceklerini belirterek Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü kuracaklarını açıkladı.

imza töreni (3)

“2 BİN 602 KADIN ÇALIŞANIMIZ VAR”

Büyükşehir Belediyesi’nde 33 kadın yöneticinin olduğuna söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Belediyemizin her bölümünde iyi niteliklere sahip 2 bin 602 kadın çalışanımız ile kentimize kadın - erkek ayrımı yapmadan hizmet etmekteyiz. Belediyemizin her kademesinde ve her alanında kadınlarımız var ve var olacaktır. Kadın çalışanlarımızın daha geniş alanlarda çalışması ve iş hayatlarında herhangi bir baskıya veya eşitsizliğe maruz kalmamaları için gereken ne ise yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Şiddetin sadece fiziksel olmadığını, bağırmak, korkutmak, küfür etmek, küçük düşürmenin de psikolojik şiddet olduğuna vurgu yapan Başkan Böcek, “Kadına uygulanan şiddet, karşısındakinin güçlü veya haklı olduğunu göstermez. Tam aksine şiddet uygulayanın ne kadar zayıf ve ne kadar aciz olduğunun göstergesidir. Biz sadece kadına yönelik şiddete değil, çocuklara, hayvanlara, güçsüzlere uygulanan şiddete, kısacası şiddetin her türlüsüne karşıyız. Biz şiddeti, baskıyı, kini, nefreti, öfkeyi, ötekileştirmeyi, cinsiyet ayrımcılığını, din, dil, irk ayrımcılığını ret ediyoruz. Çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum. Çalıştayımız; yerelde kadınların talepleri, yaşadıkları sorunlar dikkate alınarak yerel yönetimlerimiz ve paydaşlarımızla ortak akılla ele alınacaktır. Eşitlik politikaları için atılacak daha güçlü adımlara vesile olmasını içtenlikle temenni ediyorum” diye konuştu.

CANAN GÜLLÜ-1

“53 BELEDİYE İLE YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYORUZ”

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 2019 yılında yola çıktıklarını belirterek, “Kadına yönelik şiddetle mücadele de Acil Yardım Hattı kurulması noktasında bir protokol imzaladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi protokolü imzalayan ilk belediyedir. Geldiğimiz noktada bu sözleşmeye imza atan 53 belediye ile yol arkadaşlığı yapıyoruz. İktidarlar kadına yönelik şiddetle gerekli mekanizmayı işletmiyor. Bizde bu noktadan hareketle Yerel Eşitlik Eylem Planını başlattık” dedi.

“HİÇBİR KADIN KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”

“Ekim ayında 39 kadın öldürüldü bu ülkede” diyen Başkan Canan Güllü, “İlklerin Antalya’sında yan yana olmak, dip dibe durarak birlikte şiddeti önleyebilmenin mücadelesini vereceğiz ve hiçbir kadın hiçbir şehirde kendini yalnız hissetmeyecek. Hiçbir çocuk bir anlamıyla şiddete bir anlamıyla tacize istismara uğramayacak ve bunun güvencesinin ana noktası da siyasetin asıl yükünü omuzlarında taşıyan belediye başkanları imza atarak diyecekler ki ‘Biz varız, biz bu işi tamamlıyoruz.’ Nerede bir kadın şiddete uğruyorsa bizim boğazımızdan geçen lokmanın bize bir faydası olmaz. Bizim gönlümüz rahat olmaz. Kadının istihdamda hak ettiği yerde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle anayasa da yazan kadın erkek eşitliğini hayata geçirme sorumluluğumuz var. Biz diyoruz ki var olan yasaları değiştirmeyin var olan yasalara dokunmayın. Yasalara dokunduğunuzda daha farklı noktalara gidecek çağdaşlık ve demokrasi elimizden gider ve kadınların kıyafetleriyle de uğraşmayın. Kadınların yaşam alanlarında hayatlarını sürdürebileceği eşitlik adına mücadeleleri gelmiştir. Aile kavramı içine kutsiyeti koyarak kadınlar üzerinden bir şekillemeyle siyasetin tuzağına da düşmemenizi isterim. Çünkü çekildiğimiz nokta bir tuzaktır. Bu ülkenin kadınları adına verilebilecek en önemli şey onların eğitim hakkından ve öncelikle de yaşam hakkından yararlanmasını sağlamaktır. Bu organizasyonda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,

“EŞİTLİK YERELDEN BAŞLAR”

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile başlatılan çalışma ile İzmit’ten birçok yerel yönetime ışık olduklarını söyleyen ve “Eşitlik yerelden başlar” diyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bir kadının bile hayatına dokunduysak çok önemlidir. Ulusal politikalar çözüm üretmiyorsa, biz yerel yöneticiler olarak yerelden çözüm önerileri sunabiliriz. Bir şeyi hep konuşuyoruz ama artık somut adımlar atmamız gerekir. Somut çözüm uygulamaları geliştirmeliyiz. Kadınları önleyici, koruyucu politikalarda şiddete maruz kalmamalarını sağmamak biz yerel yöneticilerin sorumluluğudur. Bunu da daha fazla dayanışmayla, mücadeleyle birlikte sağlayabiliriz. Geçen yıl İzmit’te bu çalıştayın ilkini gerçekleştirdik. ‘Mış’ gibi değil kadının hayatına dokunan projeleri hayata geçirmeliyiz. Konuşmaktan çok uygulamaya geçmeliyiz. Birlikte daha güçlü olabiliriz” dedi.

genel foto (1)

 İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Açılış konuşmalarını ardından ise Adana Büyükşehir Belediyesi, Afyonkarahisar Dazkırı Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında ‘Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı İşbirliği’ protokolü imzalandı. Başkan Muhittin Böcek, işbirliği protokolüne gözlemci olarak eşlik etti. Başkan Muhittin Böcek, daha sonra federasyon Başkanı Canan Güllü’ye katkılarından dolayı plaket takdim etti. Son olarak Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı Koordinatörü Şule Şen, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştay kapsamında 38 belediye temsilcisi iki gün boyunca oturumların yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelere ilişkin teknik geziye de katılacak. HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“AKP VE MHP KAN KAYBEDİYOR”

“AKP VE MHP KAN KAYBEDİYOR”