Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE GERİ DÖNÜLSÜN”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE GERİ DÖNÜLSÜN”

Antalyalılar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Muratpaşa Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Al Yazma Anıtı’nda bir araya geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kadına şiddete karşı bir mücadelenin içindeyiz. İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini talep ediyoruz. Daha fazla insan kaybetmek istemiyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE GERİ DÖNÜLSÜN”

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde üzerinde katledilen 476 kadının isminin ve memleketinin yazıldığı Al Yazma Anıtı’nda etkinlik gerçekleştirdi. 6 metre yüksekliğindeki anıtının önünde düzenlenen törene Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ve CHP İl Başkanı Nuri Cengiz de etkinlikte yer aldı. Türkiye’de kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen Al Yazma Anıtı önünde öldürülen, katledilen tüm kadınlar anısına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından istiklal marşı okundu. Ardından Al Yazma Tiyatro Grubu üyelerinin hazırladığı ‘Şiddet mağdurları’ isimli drama oyunu sahnelendi.

AL YAZMA ANITI (4)

“MÜCADELE İÇİNDEYİZ”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptığı konuşmada, “Kadına şiddete karşı bir mücadelenin içindeyiz. Muratpaşamızda yöneticilerimizin yüzde 70’i kadın. Çalışanlarımızın yüzde 60’ı kadın. Ulusal ve uluslararası imzalayabileceğimiz bütün belgelere imza attık. Al Yazmalım, Mor Makas gibi projelerin yanı sıra Kadın Aile Müdürlüğümüz ve Aile Danışma Merkezlerimiz var. Türkiye’mizin kadın erkek eşitliği anlamında öncü kuruluşlarından bir tanesiyiz. Ama asıl istediğimiz sonuç bu değil. Asıl istediğimiz sonuç Türkiye’mizde kadın ölümlerinin durması. Kadına yönelik şiddetin durması. Şu ana kadar şiddetle yaşamını yitiren bütün kadınların, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hızla bu vakaların azalmasını ve sona ermesini, buna yönelik bütün tedbirlerin büyük bir hızla alınmasını İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini talep ediyoruz. İstiyoruz. Umuyoruz. Daha fazla insan kaybetmek istemiyoruz” dedi.

AL YAZMA ANITI (1)

“KADIN CİNAYETLERİ ARTIYOR”

Al Yazma grubu üyesi ve Kadın Dayanışma Merkezi Destekçisi Çiğdem Aksakal anıt önünde yaptığı konuşmada, “Kadınlar, dünyanın her yerinde yaşam şartlarının zorlaştığı günümüzde, kadın olarak varlığını koruma ve sürdürmenin yanı sıra ailelerin ayakta ve bir arada kalması için birçok mücadelede ve fedakarlıklarda bulunuyorlar. Ülkemizde yaşanan bu anıtla sembolleşen kadın cinayetleri, her geçen gün artıyor. Dünya üzerinde hala birçok ülkede kadın ikinci sınıf vatandaş olarak kabul ediliyor ve şiddet türleriyle yüzleşmek zorunda kalıyor” dedi.

HABER: FADİME YİĞİT

AL YAZMA ANITI (6)AL YAZMA ANITI (5)AL YAZMA ANITI (2)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Minik sporcular ödüle doydu

Minik sporcular ödüle doydu