Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Hamile Kadın Sokak Ortasında Eski Eşi Tarafından Dövüldü Mağdur Erkekler Platformu Feministler Kurtarsın Dedi!

Hamile Kadın Sokak Ortasında Eski Eşi Tarafından Dövüldü Mağdur Erkekler Platformu Feministler Kurtarsın Dedi!

Manisa'da hamile bir kadının eski eşi tarafından sokak ortasında demir sopa ile dövülmesi üzerinde Mağdur Erkekler Platformu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama sosyal medyada halkın öfkesine neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Manisa’nın merkezinde, hamile bir kadının eski eşi tarafından sokak ortasında demir sopa ile döv*lmesi olayı, büyük bir infiale yol açtı. Olay, dün akşam saatlerinde yaşandı. Kadının eski eşi, sokak ortasında kadına şiddet uygularken, kadının "Hamileyim" şeklindeki yardım çığlıklarına rağmen etraftan hiç kimse müdahalede bulunmadı.

Şiddete Tepki Gösterilmedi

Hamile kadının yaşadığı şiddet anı çevredeki vatandaşlar tarafından izlenirken, yardıma koşan olmaması sosyal medyada geniş yankı buldu. Olayın görüntülerinin paylaşılmasının ardından, sosyal medyada kullanıcılar, yardım etmeyen kişilere öfkesini dile getirerek tepki gösterdi. 

Mağdur Erkekler Platformu'nun Açıklaması

Olayın ardından, Mağdur Erkekler Platformu X (eski Twitter) hesabından dikkat çekici bir açıklama yaptı. Platform, açıklamada: ‘Erkek olarak kavgayı ayırmaya çalışınca ya bıçaklanıyoruz, ya dayak yiyen kadın kocasından değil bizden şikayetçi oluyor göz altına alınıyoruz ya da öldürülüyoruz. Kendi ailemiz sevenlerimiz var, söyleyin feministlere onlar ayırsın kavgaları' şeklinde açıklama yaptı.

Açıklamaya Tepkiler Çığ Gibi büyüdü

Mağdur Erkekler Platformu'nun yaptığı bu açıklama sosyal medyada çeşitli tepkilere yol açtı. Kullanıcılar, platformun açıklamasını eleştirerek, şiddet mağdurlarına ve özellikle de kadına yönelik şiddet konusuna dair duyarsız bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Tepkiler, açıklamanın olayın ciddiyetinden saparak konuyu erkeklerin yaşadığı zorluklara indirgemeyi amaçladığına yönelik.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor