Sayın yetkililer: (Her yetkili kurum kendisini biliyor)
Aşağıda değinilen konulara defalarca değinildi.
Kronikleşen bu sorunların, muhatap kurumlar tarafından çözümlenmesi her defasında hatırlatıldı. Sizler o makamlarınızda Türk milletine hizmet için oturuyorsunuz.
Sizleri halkın derdine deva olsun diye devlet ikame ederek hepimizin vergileriyle oluşan milli bütçeden büyük paylar ayırarak toplumumuz her alanda güvence altına olsun diye kusursuz hizmet vermeniz için kurumsal yapılanmalar oluşturuldu.
Kanun ve yönetmelikler çıkarılarak meri mevzuatın uygulanması istendi.
Buraya kadar her şey tamam değil mi? Peki şu sorunlar niçin çözülmemektedir. Kamuoyunun talepleri neden karşılık bulmuyor.
1) Bilhassa kentimiz boyutundaki 100 civarındaki halk pazarlarında halen var olan çarpık pazarcılık manzaraları niçin çözülmüyor?
2) Bilhassa gıdaların açıkta satılması neden engellenmiyor?
3) Halkımız, içinde bulunduğumuz bolluklu yaz mevsiminde bile neden sağlıklı bir sebze meyve satın alamıyor; neden hala kabak aşılı karpuzları satışına izin veriliyor? Kavun karpuz ve birçok meyve çeşidi kalite standartlarında olmayıp kalitesiz ürünlerdir. Neden kalite ve sağlık kontrolü yapılmıyor?
4) Pazar yerlerinde devletin ilgili kurumlarının temsilcilerini neden göremiyoruz? (Zaman zaman bazen rastladığımız ve etkili olamayan zabıta memurlarımız hariç)
5) Ürünlerin kalitesi, sağlık yönü fiyat vb. konularda mutlaka denetlenmesi gereken pazarlar neden sahipsiz bırakılmaktadır?
6) Yolların cadde ve sokakların, kaldırımların işgal altında olduğu pazar yerlerinde mal ve can güvenliğinden kimler sorumludur, neden kurumlar arası bir koordinasyon oluşturularak milyonlarca insanın ihtiyaçlarına neden cevap verilmiyor? Halk pazarlarında üst perdeden (yüksek gürültü çıkaran, bağırıp çağırarak toplumu sağırlaştıran) gürültü neden engellenmiyor? Bizler, itiraz etme, talep etme gibi evrensel ve anayasal haklarımızı kullanmak üzere sizlere çağrıda bulunuyoruz.
Bilhassa sayın valimizin bu kamuoyu efkarı umumiyetinin sesini dikkate alarak ilgili kurumlara kalıcı bir talimat lütfetmesini özellikle ve bilhassa arz-ı talepte bulunuyoruz.