Coğrafyamızın en cezbedici şehri Antalya'ya dışarıdan her yıl binlerce insan göç etmektedir. Bu şehri geçmişten günümüze kadar yönetenlerin; kentin geleceğine yönelik olarak bilimsel çalışmalar yapmadıkları için göç akımlarına "DUR" diyememişler, sonuç olarak dünya kenti olarak uğruna methiyeler yazdığımız, ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “ANTALYA ŞÜPHESİZ DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR" dediği bu şehri çarpık kentleşmeye düçar etmişlerdir.

Hızla artan nüfus yoğunluğu nedeniyle şehrin bilumum kaynakları daralma sürecine girmiştir. Bir örnekle durumu perçinlediğimizde; Mesela Alınan bilgilere göre Araştırma hastanesine günlük olarak baş vuran hasta sayısının 30 bini aştığı beyan olunmaktadır.

Bu cümleden olarak, şehrimizde mevcut yataklı tedavi kurumları da ihtiyacı karşılamaz hale gelmiştir. Bu nedenle Kepez üstünde bir hastane inşa edilmesi zorunlu olduğundan bu alandaki düşünce yaşama geçirilmiştir. Yani anılan beldede çok güzel bir şifa merkezi (hastane) inşa edilerek insanlığın hizmetine sunulmuştur. Ancak beldede hastaneyle organik bir bağlantısı olmayan tehlikeli bir gidişat halen mevcudiyetini devam ettirmektedir.

Ancak ortada çok ciddi bir eksiklik var. Böylesine mükemmel bir oluşumun göbeğinde her an için mal ve can güvenliği açısından kırmızı alarm veren endişeli ve korkutan bir durumla karşı karşıya bulunuyor binlerce insan. Zira Kütükçü semtindeki su kanalını geçtikten hemen sonraki birinci sinyalizasyondan sonra hastaneye kadar olan yol güzergahı üzerinde en az 4-5 ayrı noktada trafik lambası konulması gerekirken her nasılsa nazarı dikkatten kaçmıştır. Masa dağının eteğindeki Varsak kavşağı ve hastane üzerinde Doğacı Mazıdağı kavşağındaki lekeli noktalar başta olmak üzere aradaki yol kavşaklarında trafik ışıklı sistem bulunmamaktadır.

Diğer taraftan Kepez kavşağından itibaren Antalya merkeze, sonra hava alanına doğru, Burdur istikametinden gelip doğuya doğru transit geçen sürücüler, yeni açılan iki şeritli yolu kullanmalarıyla ilgili ciddi riskler oluşmaktadır. Söz konusu yol Kavşağında sinyalizasyon yoktur.

Asla arzu edilmeyen ve muhtemeldir ki müessif kaza olaylarının yaşanmaması bakımından mahalde acilen bir tespit ve değerlendirme yapılarak, yukarıda da beyan olunduğu gibi ilgili noktalarda sinyalizasyon uygulaması, hayati değer kazandırmış olacaktır. İnsan sağlığı, insan hayatı, ekonomik kayıplar ve toplumsal maliyetler gibi çok yönlü ögeler, konunun önemi dikkate alınarak Emniyet Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi UKOME koordinasyonuyla sözü edilen hayati meselenin çözümüne acilen ihtiyaç vardır.&

ANTALYA KAMUOYUNUN TALEBİDİR