Binlerce kadın katliamı, enflasyon-ekonomik sorunlar, toplumda kutuplaşma, kimyasal terör-gıda terörü, 35 milyon kaçak silah keyfiyeti, ağlıktaki sorunlar mahiyeti meçhul ölümler, maden yasası, kontrolsüz, denetimsiz özelleştirmeler, tarım ve gıdaya odaklı üretim ve beslenme sorunu
1) Bugün dünya kadınlar günüdür. Son bir yılda meçhul ölümlerle birlikte 500'ün üzerinde kadının katledildiği ulusal basın aracılığıyla deşifre edilmektedir. Her şeye rağmen bu vahşet önlenemez mi?
2) Canımızı dişimize takmış olsak, devlet-millet hükümet iş birliği içinde, radikal tedbirleri de almak için koordine olsak, ayrıca bu konuda ulusal bir ekonomi seferberliği içine girilse, sürüp gelen dar boğazı aşamaz mıyız? Çok mu zor.
3) Sayın siyasiler suni müdahale yöntemiyle yarattığınız bölünmeyi engelleyin.
4) Gıda güvenliği yerle bir ediliyor. Gıda terörü ve kimyasal terör ülkemizde milyonlarca insanı hastanelik ediyor. Gidin de şu hastanelerin halini bir görün.
5) Yine basın neşriyatlarından alınan bilgilere, istatistiki değerler ölçeğinde ülkemizde 30-35 milyon ruhsatsız, kaçak silahın, 5 milyon ruhsatlı silahın olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Aynı seferberliği kaçak silahlar üzerinde de oluştursak o ölüm makineleri ve kullananları için gereği yapılması çok mu zor?
6) Sağlıkla ilgili olarak tedavi edici hekimlikte mutlaka kalıcı bir rehabilitasyona ihtiyaç var. Ne demek randevu kuyruklarında psikolojinin tavan yapması bu konuda olayın travmalar yaşanması, 1960 yıllarda uygulanan sosyalizasyon programına derhal geçilmelidir.
7)Yürürlükteki maden kanunun ivedilikle revizyona tabi tutulmalıdır. Halen mevcut maden kanunu dikkate alındığında, taş ve mıcır ocağı, kalker ocağı vb.+ Siyanür ve çok çeşitli kimyasal maddelerle altın-gümüş ve diğer madenlerin aranması için, genellikle yabancı şirketlerin hakim olduğu ortamda ülke coğrafyamızın delik deşik edilerek ekolojinin, ekosistemin, tarımın, su kaynaklarının zarar görmesi mutlaka engellenmelidir., çözüm getirilmelidir.
8) Kontrolsüz özelleştirmelere bir sınır getirilmeli, özelleştirilen şirketler de rutin olarak denetlenmelidir. İllaki özelleştirilecekse kamu yararı ve milletin menfaatleri muhakkak dikkate alınmalıdır. Özelleştirilen değerlerimiz yeniden gözden geçirilmelidir.
9) Tarımdaki girdiler ithal (dövize odaklı) çok pahalı olduğundan çiftçi topraktan uzaklaşmıştır. Özellikle kırsalda, köyler bazında taşımalı eğitim programına geçilmesiyle kasabalara göç başlamış, topraklar domuz sürülerine Bırakılmış, toplumsal travmaların yanı sıra şehirlere akın eden göçler sonucu, eğitim, konut sorunları, ekonomik açmazlar sosyal patlamalar tezahür etmiş, kent düzleminde halk sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşamamakta ciddi güçlükler içine girmiştir.