Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem TÜKD HEYETİ 8 MART’TA HATAY’DA

TÜKD HEYETİ 8 MART’TA HATAY’DA

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Meral Güler 8 Mart Kadınlar Günü’nde 11 ilimizde yaşanan depremin ardından kadınlarla birlikte yaraları sarmaya gidiyor. Başkan Güler yaptığı açıklamada “Öfkeliyiz, isyandayız, haksızlıklara, ayrımcılığa ve yoksunluklara karşı omuz omuza mücadele içinde olacağız. Gün dayanışma zamanıdır. Deprem bölgesindeki kadınlarımızla, kız kardeşlerimizle birlikte bu enkazı kaldıracağız” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜKD HEYETİ 8 MART’TA HATAY’DA

EN AĞIR BEDELLERİ KADINLAR ÖDÜYOR

Hatay’a düzenlenecek olan ziyarette Meral Güler Başkanlığı’ndaki TÜKD heyeti ve Adana Şube Başkanı Berfu Salıcı Yakıt, Ümitköy Şube Başkanı Senay Ertem, Hatay Şube Başkanı Filiz Abdulhayoğlu ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Songül Başkaya ve Nuran Uzun Turan yer alıyor.Doğal afetin yükünü kadınların yüklendiğine dikkat çeken Başkan Güler “Binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, binlercesinin ise hala enkaz altında olduğu bir süreçte sistemde yaşanan çarpıklıkların, yoksunlukların, haksızlıkların ve ihlallerin en ağır bedelini yine kadınlar ödüyor, mevcut eşitsizliği derinleştiren doğal afetin yükünü yine kadınlar yükleniyor. Kadına yönelik şiddetin sürekli artan bir yoğunlukta yaşamsal tehdit oluşturması nedeniyle 8 Mart'ları hiçbir zaman coşkuyla ve şölen atmosferinde geçirmediğimiz ülkemizde, bu kez yaşamdan koparılan kayıpların dayanılmaz acısına ilaveten, yaşamda kalanların sefaletinin, yalnızlığının, kırıklığının, öfkesiyle kahroluyoruz.” dedi.

8 MART’A YAKIŞIR HAYAT İSTİYORUZ

Kadınların güvenli bir yaşam istediklerini vurgulayan Başkan Güler “Bize kader gibi sunulan olgunun; beceriksizliğin, basiretsizliğin, çürümüşlüğün ve kurumların içinin boşaltılmasının sonucu olduğunu yaşayarak ve ibretle fark ettik. Sadece yönetim zafiyetini değil, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinliğini de gözler önüne seren tabloda; deprem bölgelerinde özgün ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan yoksun kalan, yaşadıkları psikolojik tahribatın yanında kendilerini ve çocuklarını korumak için geceler boyunca nöbet tutan kadınlarımız, artık 8 Mart'ın anlamına uygun yaklaşımlar istiyor. Kâr hırsıyla doğayı talan edenlerin, kentlerimizi beton mezarlığına çevirenlerin yarattığı tahribatın mağduriyetini en ağır şekilde yaşayan kadınlarımız, 8 Mart'ta süslü kelimeler duymak değil, yaşamsal koşullarının yerine getirildiği, güvenli bir yaşam istiyor” diye konuştu.

ÖFKELİYİZ, İSYANDAYIZ

Başkan Meral Güler sözlerine şöyle devam etti: “Öfkeliyiz, isyandayız, haksızlıklara, ayrımcılığa ve yoksunluklara karşı omuz omuza mücadele içinde olacağız. Gün dayanışma zamanıdır. Deprem bölgesindeki kadınlarımızla, kız kardeşlerimizle birlikte bu enkazı kaldıracağız. 8 Mart'ta yeni bir hayatı kurmaya destek olmak için Hatay'da olacağız.”

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Toplumun gelişmesi için kadının saygın olması gerek”

“Toplumun gelişmesi için kadının saygın olması gerek”