Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sabancı Holding 137 milyon dolarlık dev anlaşma imzaladı

Sabancı Holding 137 milyon dolarlık dev anlaşma imzaladı

Sabancı Holding, 137 milyon dolarlık dev anlaşma imzaladı. Şirket, büyük bir yatırım yaparak önemli bir iş ortaklığına adım attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sabancı Holding 137 milyon dolarlık dev anlaşma imzaladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sabancı Holding, Sabancı Renewables'ın Oriana Solar Projesi için 137 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma, projenin finansman sürecinin tamamlandığını ve yatırımcıların Sabancı Renewables Inc.'ye olan güveninin pekiştiğini gösteriyor.

Proje Detayları

Sabancı Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. aracılığıyla sahip olduğu Sabancı Renewables Inc., Oriana Solar Projesi kapsamında, halen inşaatı devam eden 232 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali ve 60 MW kapasiteli enerji depolama tesisi yatırımlarını içeriyor. Projenin 2025 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor. Bu büyük ölçekli yatırım için, vergi avantajlı sermaye yatırımcısından sağlanan 137 milyon dolarlık finansman ile önemli bir kaynak temin edilmiş oldu.

Finansmanın Dağılımı

Açıklamaya göre, projenin finansmanının yaklaşık %25’i Sabancı Renewables Inc. tarafından sağlanırken, kalan %75’lik kısmı ise kredi ve Tax Equity Investor katkılarıyla karşılanmış durumda. Ayrıca, projenin orta ve büyük ölçekli banka ve finansal kuruluşlar tarafından desteklendiği vurgulandı. Bu durum, projenin güçlü bir finansal altyapıya sahip olduğunu ve yatırımcıların bu projeye duyduğu güveni artırdığını gösteriyor.

Yatırımcı Güveni ve Proje Destekçileri

Oriana Solar Projesi’nin finansman süreci, proje ile ilgili tüm finansal ihtiyaçların karşılandığını ve yatırımcı grubunun Sabancı Renewables Inc.'ye olan güveninin pekiştiğini ortaya koyuyor. Sabancı Renewables Inc. tarafından sağlanan finansman ve diğer destekler, projenin finansal yapısının sağlamlığını ve sürdürülebilirliğini artırıyor. Projeye sağlanan destek, Sabancı Holding'in yenilenebilir enerji alanındaki güçlü konumunu ve bu alandaki yatırım stratejilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emlakta yeni dönem! Konutta doğrulanmış ilan düzenlemesi başlıyor

Emlakta yeni dönem! Konutta doğrulanmış ilan düzenlemesi başlıyor