Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Toplumsal muhalefet susturulmak isteniyor

Toplumsal muhalefet susturulmak isteniyor

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Antalya’da sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Barış Akademisyeni Serdar Başçetin ve Halk Evleri MYK Üyesi Kutay Meriç’in tutuklamasına, Halkevleri MYK Üyesi Betül Öztürk, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yöneticisi Zeynel Can, CHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Cem Kotan ve 9 kişi gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını yapan Öztürk, “Gözaltı ve tutuklamaların toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonudur” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplumsal muhalefet susturulmak isteniyor

 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Antalya’da sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Barış Akademisyeni Serdar Başçetin ve Halk Evleri MYK Üyesi Kutay Meriç’in tutuklamasına,  Halkevleri MYK Üyesi Betül Öztürk, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yöneticisi Zeynel Can, CHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Cem Kotan ve 9 kişi gözaltına alınmasına tepki gösterdi.  Grup adına basın açıklamasını yapan Öztürk, “Gözaltı ve tutuklamaların toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonudur” dedi.

Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasına, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Halkevleri üyesi Nevzat Bardakçı, BES Antalya Şube Yöneticisi Devrim Mol ve SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Nazmiye Şahin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kadir Öztürk, gözaltı ve tutuklamaların toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonu olduğunu söyledi. Öztürk, “13 Şubat’ta 4 arkadaşımız gözaltına alınmış, Kutay Meriç ile barış akademisyeni Serdar Başçetin tutuklanmıştır. Tutuklamaları protesto eden arkadaşlarımıza ise polis müdahalesi yapılmış ve 9 tanesi gözaltına alınmıştır. Yaşadığımız bu olaylar bizi sindirmeye yöneliktir” dedi.

Öztürk, şunları söyledi : “AKP’nin iktisadi ve siyasi uygulamalarını beğenmeyen, eleştiren toplumsal muhalefetin bütün kesimlerine yönelik olarak sürdürülen susturma, gözaltına alma, tutuklama furyası hız kesmeden devam etmektedir. Bütün bunlarla hedeflenen, bütün toplumsal muhalefeti susturmak ve etkisizleştirmektir. AKP’nin politikalarını eleştiren her kesim devletin en yetkili kesimlerince tehdit edilmekte, hedef gösterilmekte, haklarında soruşturmalar başlatılarak gözaltı ve tutuklama süreçleri devreye sokulmaktadır. Adeta topluma deli gömleği giydirilmek istenilmekte, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan bütün etkinlikler geriye doğru araştırılıp suç oluşturulmaya çalışılmaktadır.”

Boğaçayı ve Lara talanı örtbas ediliyor

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise şunları söyledi: ‘’Basın birkaç gündür Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve demokrasi güçlerini hedef almaktadır. Burada yapılmak istenen AKP iktidarı tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin, Menderes Türel’in Konyaaltı ve Lara sahillerinde yaptığı talana tepki gösterilmesinin ört bas edilmesidir. Bunun sindirilmesi korkutulmaya çalışılmasıdır. Arkadaşlarımız aylardır bunun mücadelesini veriyorlar.  İnsanlar özgürce düşüncelerini ifade edebilmeli düşünce özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Bununla ilgili CHP olarak görüşlerin arkasındayız.‘’  SENEM KÖR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Huzur mu kaos mu ?

Huzur mu kaos mu ?