Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem TBMM'de çocukların korunması için araştırma komisyonu kuruldu

TBMM'de çocukların korunması için araştırma komisyonu kuruldu

TBMM, çocukların şiddet ve istismardan korunmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Araştırma Komisyonu'nun kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM'de çocukların korunması için araştırma komisyonu kuruldu
KAYNAK: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması oy birliği ile kabul edildi. Siyasi partilerin ortak önergesiyle gündeme gelen teklif, komisyon çalışmalarının başlamasıyla birlikte çocuklara yönelik önlemlerin güçlendirilmesini hedefliyor.

Daha Öncekiler Gibi Tozlu Raflarda Kalmasın

Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, çocuklara yönelik araştırma komisyonunun önemini vurgularken, daha önce kurulan benzer komisyonların sonuçsuz kaldığını hatırlattı. Kasap, "Bu komisyonun çalışmaları, daha önceki raporlar gibi tozlu raflarda kalmamalı. 0-18 yaş grubuna verilen değer artırılmadıkça bu tür faciaların önüne geçemeyiz" dedi.

Çocukları Tüm Kötülüklerden Koruyacak Bir Sistem İnşa Edilmeli

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, çocukları koruyacak sistemlerin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Taşcı, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2020'den itibaren mağdur çocuk sayısında %42, suça sürüklenen çocuk sayısında ise %57 artış yaşandığını belirterek, "Vaka sayıları artarken, mahkûmiyet oranlarının azalması ciddi bir sorundur" ifadelerini kullandı.

TBMM'de çocukların korunması için araştırma komisyonu kuruldu

Televizyon Programları ve Diziler Denetlenmeli

MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, son yıllarda sosyal medya ve dijital platformlarda şiddet içerikli yayınların arttığını ve bu durumun çocukları olumsuz etkilediğini dile getirdi. Yılık, "Televizyon programlarının ve dizilerin Türk aile yapısına uygun hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

Toplumsal Çürümeye Karşı Etkin Mücadele Gerekiyor

DEM Parti Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz, çözülemeyen her cinayetin toplumun çürümeye sürüklenmesine sebep olduğunu belirtti. "Bugün bir çocuğun öldürülmesinden bahsediyoruz ama mesele, can güvenliği tehdidi altındaki tüm çocuklardır" dedi.

Kadınlar ve Çocuklar İçin Huzur Sağlanmalı

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, daha önce çocukların korunması için kurulan 8 komisyonun etkili olamadığını, yeni komisyonun ise bu hatayı tekrar etmemesi gerektiğini vurguladı. Kaya, "Vatandaşların cezasızlığa isyanı giderek büyüyor. Umuyorum ki bu komisyon, kadınlar ve çocuklar için huzur getirecek sonuçlar doğurur" ifadelerini kullandı.

AK Parti: Yaptığımız Hiçbir Çalışmayı Yeterli Görmedik

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, çocukların korunmasına yönelik 22 yıllık çalışmaları detaylandırarak, "Çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir çalışmamızı yeterli görmedik, görmeyeceğiz" dedi.

Komisyon Çalışmaları Ankara Dışında da Yürütülebilecek

TBMM'de alınan karar doğrultusunda 22 üyeden oluşacak araştırma komisyonunun görev süresi 3 ay olacak. Komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da inceleme yaparak çocukların korunmasına yönelik tedbirler konusunda kapsamlı öneriler sunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP TBMM'ye İncel araştırma önergesi verdi

CHP TBMM'ye İncel araştırma önergesi verdi