Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset CHP TBMM'ye İncel araştırma önergesi verdi

CHP TBMM'ye İncel araştırma önergesi verdi

CHP'li Milletvekili Seyit Torun, İstanbul'da canice işlenen kadın cinayetleri ile gündeme gelen incel gruplarıyla ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP TBMM'ye İncel araştırma önergesi verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil'in Semih Çelik tarafından öldürülmesinin ardından gündeme gelen incel (istemsiz bekar) gruplarıyla ilgili TBMM'ye araştırma önergesi sundu. Torun, bu tür nefret gruplarının Türkiye'de nasıl zemin bulabildiğinin ve örgütlenme süreçlerinin araştırılması gerektiğini belirtti.

İncel Nedir?

Torun'un verdiği araştırma önergesine göre, İngilizce Involuntary Celibate kelimelerinin kısaltması olan incel, Türkçeye "istemsiz bekar" olarak çevrilmekte ve kadın düşmanlığına dayanan nefret gruplarını tanımlamaktadır. Bu gruplar, dünya genelinde şiddet olaylarına karışmış ve internetin sunduğu teknolojik imkanlarla, özellikle karanlık ağ (Dark Web) üzerinden örgütlenme imkanı bulmuşlardır. Torun, bu yapıların Türkiye'de de yayılmaya başladığını vurguladı.

"bu suç makinelerinin nasıl kolayca örgütlenebildiği ve suç işleyebildiği anlaşılmalı"

Torun, istemsiz bekarlık adı altında oluşturulan suç ağlarının araştırılması ve önlenmesi için TBMM bünyesinde bir komisyon kurulmasını talep etti. Bu tür yapılanmaların kökenlerinin incelenmesi, nefret suçlarının önüne geçilmesi ve gençlerin suç yapılarından korunması gerektiğini ifade etti. "Söz konusu suç makinalarının Türkiye’de nasıl zemin bulabildiği, nasıl kolaylıkla örgütlenebildiği ve suç işleyebildiği anlaşılmalı, suçun ortaya çıkmadan önce önlenmesi için çalışmalar yürütülmelidir." dedi.

"Gençlerimizi Koruyacak Önlemler Alınmalı"

Torun, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarının özellikle gençlerde umutsuzluk ve geleceksizlik duygusu yarattığını, çocukların bu olumsuz koşullar içerisinde daha fazla korunmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

ne olmuştu?

İstanbul'da 4 Ekim Cuma günü, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil adlı iki genç kadın, Semih Çelik adlı erkek tarafından vahşice katledildi. Çelik önce Eyüpsultan'da kendisinin yaşadığı evde Uzuner'i kısa süre sonra da Fatih'teki Edirnekapı Surları'nda Halil'i hedef aldı. Semih Çelik vahşi cinayetlerden sonra kendini surlardan atarak öldürdü. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DÖSİAD'ın Yöneticisi Konya'da Vergi Rekortmeni!

DÖSİAD'ın Yöneticisi Konya'da Vergi Rekortmeni!