Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Şirketlere önem tavsiyeler

Şirketlere önem tavsiyeler

MÜSİAD Antalya Şubesi ve MÜSİAD Genel Merkez Hizmetler Sektör Kurulu’nun ortaklaşa organize ettiği, sunumunu Marmara Üniversite’si Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Sayılgan’ın yaptığı “İşletmelerde Finansal Yönetim - 2019 ve Sonrası Riskler” başlıklı eğitim zirvesi AKM Perge Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Doç. Dr. Şevket Sayılgan, katılımcılara maliyet yönetimi, karlılık, şirketlerin karşılaştığı riskler ve sürdürülebilirlik noktasında çok önemli bilgiler aktardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şirketlere önem tavsiyeler

Başkanlığını Boğaçhan Göksu’nun yaptığı MÜSİAD Antalya Şubesi, MÜSİAD Genel Merkez Hizmetler Sektör Kurulu ile ortaklaşa çok önemli bir eğitim paneline imza attı. İş dünyasını yakından ilgilendiren; alacak yönetimi, stok yönetimi, borç yönetimi, yatırım yönetimi, nakit yönetimi, müşteri ve ürün karlılığı gibi pek çok önemli konu “İşletmelerde Finansal Yönetim - 2019 ve Sonrası Riskler” başlığı altında düzenlenen panelde ele alındı. Marmara Üniversite’si Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Sayılgan’ın katılımı ve sunumuyla zenginleşen eğitim programında, MÜSİAD Genel Merkez Hizmetler Sektörü Başkanı Sertip Akşahin de hazır bulundu.

Maliyet Yönetimi Çok Önemli…

Yaşadığımız süreçte şirketlerin özelikle kar ve ciro önceliklerini mevcut yapı içerisinde korurken likiditeyi ilk sıraya taşıdıklarına vurgu yapan Marmara Üniversite’si Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Sayılgan, bu dönemde şirketlerin nakit yönetimini finansal yönetimin ana merkezine oturttuklarını belirterek şu önemli bilgileri aktardı: “Bunu yaparken üç konu öne çıkar, birincisi stok yönetimi, ikincisi borç yönetimi, üçüncüsü alacak yönetimi dolayısıyla zamanında tahsilatı yapılan satışlar, dönemsel ödemlerin maliyet yaratmayan borçlar ve mümkün olduğunca düşürülmüş ve azaltılmış stoklar bugünün işletme yönetiminin finansal yönetimin en önemli unsurudur. Bu yüzden rekabet de aslında bunu kim ne kadar başardığıyla alakalıdır. Tüm bunlara ek olarak yeni bir anlayış da öne çıktı karlılığı arttırmak da artık satışı arttırmaktan değil maliyetleri düşürmekten geçiyor. Bu yüzden likiditeden sonra en önemli başlık maliyet yönetimidir. Maliyetlerine hakim olmayan doğru raporlayamayan bunların doğru tespitini yapamayan şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki başarısı kısıtlı kalacaktır.”(Haber Merkezi)

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Melekler rakip tanımıyor

Melekler rakip tanımıyor