Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Portakal’dan kadın öğretmenlere yapılan uygulama için MEB'e tepki!

Portakal’dan kadın öğretmenlere yapılan uygulama için MEB'e tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadın öğretmenler için başlattığı giyinme dersi uygulaması, kamuoyunun tepkisini topladı. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Portakal’dan kadın öğretmenlere yapılan uygulama için MEB'e tepki!
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı, kadın öğretmenler için 'öğretmenlik için dış görünüm ve giyim kodları' adı altında bir dizi ders başlatacağını duyurdu. Bu derslerin, kadın öğretmenlere nasıl giyineceklerini anlatmayı amaçladığı belirtiliyor. Ancak, bu uygulamanın sadece kadın öğretmenlere yönelik olması büyük bir tepki topladı.

Projenin başında Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan bulunuyor. Eğitimlerin 18 Ekim tarihinde başlayacağı ve Bakanlık tarafından özel izin verilen Enstitü Sosyal adlı sivil toplum kuruluşu tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Ders Sadece Kadınlara Yönelik

Uygulamanın sadece kadın öğretmenlere yönelik olması tepkilerin odağında. Erkek öğretmenlerin bu derslere dahil edilmemesi, kadın öğretmenlere yönelik bu ayrımcı uygulamanın eleştirilerinin artmasına neden oldu. Kadın öğretmenlerin derslere katılabilmesi için bir form doldurması gerektiği, formu eksik dolduranların başvurularının reddedildiği bildirildi.

Portakal’dan kadın öğretmenler için yaptığı uygulama MEB'e tepki!

Sendikalardan Sert Tepki

Uygulama, eğitim sendikalarının da gündemine oturdu. Sendikalar, bu durumun kadın öğretmenlere yönelik ayrımcı bir yaklaşım olduğunu savunarak tepki gösterdi. Eğitim-Sen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu uygulamanın "makbul kadın" yaklaşımını dayattığını ve kadınların nasıl giyineceği, nasıl çalışacağı gibi konuların tariflendirilmeye çalışıldığını belirtti.

Eğitim-Sen'in Açıklaması:

"Kadınların nasıl yaşayacakları, nasıl çalışacakları ve nasıl giyinecekleri bir biçimde tariflendirilmeye çalışılıyor. Makbul kadın yaklaşımı hakim kılınmak isteniyor. Bu, kadınların yaşam alanlarına müdahale eden bir uygulamadır."

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay’dan Sert Eleştiri

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da bu uygulamayı eleştirerek, öğretmenlerin nasıl giyineceğine yönelik bir dayatma olduğunu söyledi. Özbay, Cumhuriyet’in öğretmenlerinin kıyafetleri üzerinden baskı kurulamayacağını ve öğretmenlerin ne giyeceğini zaten bildiklerini belirtti.

Özbay’ın Açıklamaları:

"Cumhuriyetin öğretmenlerine nasıl giyineceklerini öğretecekmiş. Bu dayatmanın amacı öğretmek değil, baskı kurmaktır. Cumhuriyetin öğretmenlerine kıyafet üzerinden baskı kurulamaz."

Gazeteci Fatih Portakal'dan Tepki

Gazeteci Fatih Portakal da Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamasına sosyal medyada sert bir dille tepki gösterdi. Portakal, kadınların kıyafetlerine müdahale edilmesinin onur kırıcı olduğunu belirtti ve erkeklere de aynı uygulamanın yapılması gerektiğini savundu.

Portakal'ın Tepkisi:

"Öğretmenlerin kıyafetiyle ilgili onlara bilgilendirmeler yapılacakmış. Özellikle de kadın öğretmenlere. Siz ahlak polisi misiniz? Kadının, erkeğin kıyafetine karışıyorsunuz. Sizden mi öğrenecekler? Kadınların kıyafetleriyle uğraşıyorlar, gerçekten terbiyesizlik. Erkeklere de yapın o zaman."

Fatih Portakal, kadınların giyinmesinden, gülüşünden ve yaşam tarzından rahatsız olunduğunu belirterek, bu uygulamanın kadınlara yönelik bir baskı aracı olduğunu söyledi.

Portakal’dan kadın öğretmenlere yapılan uygulama için MEB'e tepki!

Kadınlar Üzerindeki Baskı Artıyor

Son yıllarda kadınların yaşam tarzlarına yönelik müdahaleler kamuoyunda sıkça tartışılıyor. Kadın öğretmenlere yönelik başlatılan bu giyinme dersi uygulaması da kadınların nasıl davranacaklarına, nasıl giyineceklerine dair bir müdahale olarak algılanıyor. Eleştirilerin büyük bir kısmı, bu tarz uygulamaların kadınlar üzerindeki toplumsal baskıyı artırdığı yönünde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 Ekim 2024 TV Yayın Akışı: Bu Akşam Hangi Diziler ve Programlar Var?

15 Ekim 2024 TV Yayın Akışı: Bu Akşam Hangi Diziler ve Programlar Var?