Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!

Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Ezgi Apartmanı'nın deprem suçlarıyla ilgili iddianamesini hazırladı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!
KAYNAK: AA

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem suçlarıyla ilgili önemli bir gelişmeye imza attı. Onikişubat ilçesinde, Ezgi Apartmanı'nın inşa ve tadilat dönemlerinde görev alan 7 belediye personeli hakkında, "hukuki ve fiili bağlantı" nedeniyle hazırlanan iddianame Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamenin Detayları

2 Eylül 2024 tarihinde kabul edilen iddianamede, dönemin Kahramanmaraş Belediyesi'nde görevli olan eski İmar İşleri Müdürü F.Y., mimarlar V.Ç. ve M.D., Onikişubat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili S.A., inşaat mühendisi A.G., inşaat teknikeri M.A.C. ve makine mühendisi M.Ş. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!

Bilirkişi Raporuna Dayanan İddianame

Bilirkişi raporuna dayanan iddianamede şu ifadelere yer verildi: “Kanuni düzenlemeler uyarınca şüphelilerin eylemlerinin taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçunu oluşturduğu, şüphelilerin görevlerini icra ederken ihmali davranışta bulunmaları sonucunda görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının da oluştuğu ancak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 44. maddesinde düzenlenen fikri içtima kuralları gereğince şüphelilerin taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçu yönünden cezalandırılmaları gerektiği.”

Dikkat ve Özen Yükümlülüğü

Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin 18 Ekim 2023 tarihli kararında da bu yönde bir değerlendirme yapıldığı vurgulandı. İddianamede, şüphelilerin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranmaları sonucunda öngörülemeyen neticelerin gerçekleştiği belirtildi. Bu bağlamda, taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçunu işledikleri yönünde haklarında kamu davası açmaya yeter şüpheye ulaşılmıştır.

Meslekten Yasaklama Talebi

İddianamede, kamu görevi yapan şahısların mesleklerini icra ederken dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle meslekten yasaklanmaları da istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da c*nayet: Annesini bıçaklayıp bastonla boğarak öld*rdü

Adana'da c*nayet: Annesini bıçaklayıp bastonla boğarak öld*rdü