Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem AKP'li üyeden skandal açıklama: "Öldüren kadar öldürülenler de suçlu"

AKP'li üyeden skandal açıklama: "Öldüren kadar öldürülenler de suçlu"

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında, AKP üyesi Latif Aydemir’in kadın cinayetleri hakkında yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'li üyeden skandal açıklama: "Öldüren kadar öldürülenler de suçlu"
KAYNAK: Haber Merkezi

İzmir'de gerçekleşen Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında, AKP üyesi Latif Aydemir'in kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklama, katılımcıları ve izleyicileri derin bir hayal kırıklığına uğrattı. Aydemir, “Öldüren kadar ölenler de suçludur” ifadesini kullanarak, kadın cinayetlerinin toplumsal boyutuna dair oldukça tartışmalı bir bakış açısı ortaya koydu.

Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekmek Mi?

Türkiye'nin kanayan yarası olan kadın cinayetleri, son günlerde artan olaylarla birlikte yeniden gündeme oturdu. Aydemir'in "bazı hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum" demesi, konuşmasının tuhaf bir ayrımcılıkla karıştığını gösterdi. Bu açıklama, meclis üyeleri arasında bile büyük bir tartışma başlattı.

Skandal Sözler Tepki Çekti

Özellikle Sur canisi Semih Çelik’in iki genç kızı katletmesi sonrası, kadın cinayetlerine dair tepkilerin artmasıyla birlikte, Aydemir’in açıklamaları daha da çok dikkat çekti. "Öldüren kadar ölenler de suçludur" ifadesi, kadın cinayetlerine yaklaşım tarzını sorgulattı.

"ÖLDÜREN KADAR ÖLENLER DE SUÇLUDUR"

Aydemir'in, "Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" şeklindeki sözleri, meclisteki diğer üyelerin gözlerini Aydemir'e çevirmesine neden oldu. Aydemir’in bu açıklamaları, kadın cinayetlerine dair toplumda var olan hassasiyetin göz ardı edildiğini gösteriyor.

"İyi İrdelemek Lazım" Dedi

Aydemir’in skandal sözleri, “Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum” şeklindeki ifadesiyle devam etti. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için gereken önlemlerin tartışılması gerektiğini savunan Aydemir, yine de cinsiyetçi bir üslup kullanarak eleştirilerin hedefi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!

Ezgi apartmanı davası: 7 belediye personeli hakkında dava açıldı!