Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem İlk mekanik otopark açıldı

İlk mekanik otopark açıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Sinan Mahallesi’nde Antalya’da ilk olarak hayata geçirdiği Mekanik Katlı Otopark, törenle hizmete açıldı. Başkan Türel, otoparka gelen yerli ve yabancı turistleri elektrikli araçlarla, vale hizmeti de vererek, Kaleiçi’ne taşıyacaklarını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk mekanik otopark açıldı

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Sinan Mahallesi’nde Antalya’da ilk olarak hayata geçirdiği Mekanik Katlı Otopark, törenle hizmete açıldı. Başkan Türel, otoparka gelen yerli ve yabancı turistleri elektrikli araçlarla, vale hizmeti de vererek, Kaleiçi’ne taşıyacaklarını söyledi.

 

Mekanik Katlı Otopark Açılış Törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu Antalya’nın büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekerek, “ Nüfus artıyor, halkımızın gelir seviyesi, milli gelir seviyemiz yükseliyor, araç sayımız artıyor ama bununla beraber otopark ve cadde büyüklüklerimiz maalesef artamıyor. Böyle bir şansımız yok. O zaman ne yapacaksınız, elinizdeki mekanları daha efektif kullanmak zorundasınız. Bir koyundan 4 post nasıl çıkarılır, onun yolunu bulmalısınız. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel de bir koyundan 4 post çıkarmış. Bir araçlık park yerine şimdi 4 araç park etme imkanı buluyor. Ben kendisini kutluyorum. Ekibi ile beraber Antalya’ya bu yeni nesil teknolojiyi getirdiği için, mekanik otoparkımızı Antalya’ya kazandırdığı için tebrik ediyorum” dedi.

OTOPARKLAR RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Antalya’nın artan nüfusuyla birlikte otopark ihtiyacının da arttığına dikkat çeken Başkan Türel, “Şehir merkezinde otopark problemi yüzünden kaldırımlarda park etmeler, yayaların haklarını ihlaller söz konusu oluyor. Park yeri olmadığı için maalesef insanımız şehir merkezine gelmekten ürküyor. Bu yüzden turizm ve ticaret de istediğimiz noktaya gelemiyor. Bu soruna karşı Antalya’da yeni bir otopark dönemini başlatıyoruz. Şehir merkezinde ve çevresinde bu otoparklar kısa dönemde inşallah belirli bir rahatlama sağlayacak” dedi.

İnşaatı süren Doğu Garajı Projesi’nde 700 araçlık bir otoparkın yapılmakta olduğunu söyleyen Türel, “Kent Müzesi Projesi kapsamında yıkılan eski stadyumun olduğu alanda yaklaşık 500 araç kapasiteli bir otopark daha bulunuyor. Onun da inşaatı başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki yer altı otoparkı benim ilk dönemimde tamamlanmıştı. Açılışını yaptığımız bu alan bildiğiniz gibi eskiden de otopark olarak hizmet veriyordu. Şimdi mekanik otopark ile kapasitesi 2 misline çıktı” dedi.

KALEİÇİ’NE VALE HİZMETİ

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Kaleiçi’nde yepyeni düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Başkan Türel, şunları aktardı: “Kaleiçi’ni herkesin görmek istediği bir merkez haline getirmek gibi bir hedefimiz var. Kaleiçi’ne araç girilmesiyle ilgili bir sınırlama getirince bu otoparkın önemi daha da arttı. Burayı Kaleiçi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin otopark depolama alanı olarak hizmete sunmasaydık, belki bugün Kaleiçi’nde araç girişini yasaklamamız bu kadar kolay olmayacaktı. Biz şimdi ne yapıyoruz? Yine Sayın Valimizin liderliğinde bütün araç girişlerimize haritalarımızı koyduk. Aracı ile gelen bir yerli ve yabancı turist varsa o haritaları veriyoruz. Direkt bu otoparkı tarif ediyoruz. Yanına bir vale hizmeti de vererek, bir görevlimizi de koymak suretiyle buraya gelip otoparkını yapmasını sağlıyoruz. Bitmiyor. Burada birkaç tane elektrikli araç bulunduruyoruz. Yerli yabancı misafirimizi elektrikli araçlarımıza bindirip Kaleiçi’nde gitmek istediği noktaya, yine vale hizmeti vermek suretiyle Büyükşehir Belediyesi olarak ulaştırıyoruz. Böylelikle artık Kaleiçi’ne aracımla geldim, gideceğim yere ulaşamadım derdi bu otoparkın da kapasitesinin arttırılması ile bitmiş oluyor.”(Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 yılda 80 kilo verdi

1 yılda 80 kilo verdi