Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Çetin’den sinek eleştirilerine cevap: “Yağmur kesilmezse sonumuz vahim!”

Çetin’den sinek eleştirilerine cevap: “Yağmur kesilmezse sonumuz vahim!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Devam Meclisi, belediye hizmet binasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mesut Kocagöz Başkanlığı’nda toplandı. 12 Haziran Pazartesi günü gerçekleşen Meclis’te gündemi oluşturan sivrisinek konusu ile ilgili Büyükşehir’e danışmanlık yapan Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “Son günlerdeki gibi yağmur yağdığı sürece sivrisineğin önüne geçilmez. Sorunu çözmek için Antalya’nın evlatları çalışıyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “2004 yılından beri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığını yapıyorum. Kış aylarında gördüğümüz sıcağı, yazın aşırı yağışlar ile karşılıyoruz. Belediye personelleri her kritik noktayı ilaçlıyorlar. Ancak sabah ilaçlanıyor, akşam yağmur yağıyor tüm ilacı alıp götürüyor.

Tarım alanlarında taban su seviyesi çok yüksek, tarım arazilerinde aşırı miktarda su birikiyor. Bu işimizi zorlaştırıyor. Tarım ürünlerinin üzerine kimyasal atamıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına dikkat ediyoruz. Büyük bahçelerde ve yeşil alanların genişliği artıyor ve otların uzamasıyla bu su birikintilerini tespit edemiyoruz. Kanalizasyon ve su birikintilerini kontrol edebiliyoruz. Son zamanlarda çok sık duyduğumuz Asya Kaplan sivrisineği ile karşılaşıyoruz. 2011’de Yunan Adaları’ndan, Türkiye’ye sıçradı, şu an ise Muğla’ya kadar inmiş durumda. Biz Antalya’ya sıçramaması için baskı altında tutmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız, Antalya’nın sıcağında sırtlarında 15 kilo ile çalışıyor, onlarında emeğini görmezden gelmemek gerekiyor. Gece araçlar ile yapılan ilaçlamanın katkısı yüzde 1 bile değildir. Asıl vektörle mücadele tabanda yapılır. İklim değişikliğine yönelik tüm yerel yöneticilerin önümüzdeki 10 yılı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye olarak biz buna hazırlık yapıyoruz. Bir mahalleyi en ufak ayrıntısına kadar taramak 3-6 ay gibi bir süre alıyor” ifadelerini kullandı.

“EMEĞİNİZE SAĞLIK”

Büyükşehir Başkanvekili Mesut Kocagöz, “şahsınız ve daire başkanı başta olmak üzere bütün emekçi arkadaşlarımızın eline sağlık. Emekleriniz için çok teşekkür ederim” dedi.

“SORUN ÇÖZÜLMELİ”

AKP Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Bu sinek mevzusu bu yıla özgü değil geçen sene de bu sorun vardı. Antalya’da yüzyıllardır tarım yapılıyor. Antalya’da çocukluğumdan beri aşırı şekilde yağmur yağıyor. Belki yağmurun en az yağdığı yıllar bu yıllar. Bu şartlarda ne yapılması gerekiyor? Bilimsel çalışmalar doğru ama idare bu sorunu çözmeli” dedi.

“ANTALYA’NIN EVLATLARI ÇALIŞIYOR”

Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “Son 60 yılın en yağışlı yılını geçiriyoruz. Siz şu an tüm ilçe belediyeleri dahi bu işe dahil etseniz yağmur devam etse de bu yaz böyle geçecek. Alanın sıkıntısı var. Büyükşehir belediyesi sorunu çözmek için emek veriyor. İnanın Antalya’nın evlatları en iyi şekilde çalışıyor. Sahadaki arkadaşlarımızın verdiği emekle biz bu işi çözeceğiz. Bunun için buradayız” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükşehir’e temsili karne

Büyükşehir’e temsili karne