Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Çavuşoğlu, Uysal’a çağrıda bulundu

Çavuşoğlu, Uysal’a çağrıda bulundu

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan zorla sendika değiştirilme olaylarının Muratpaşa Belediyesi’nde de yaşandığını söyledi. Çavuşoğlu, CHP’li Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Çetin ve Yener Altıntaş’ın Belediye İş Sendikası üyelerine baskı yaparak Genel İş Sendikası’na geçmeye zorladıklarını belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çavuşoğlu, Uysal’a çağrıda bulundu

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan zorla sendika değiştirilme olaylarının Muratpaşa Belediyesi’nde de yaşandığını söyledi. Çavuşoğlu, CHP’li Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Çetin ve Yener Altıntaş’ın Belediye İş Sendikası üyelerine baskı yaparak Genel İş Sendikası’na geçmeye zorladıklarını belirtti.

BELEDİYE İŞ’E YÖN VERMEYE KONTROL ALTINA ALMAYA KALKIŞTILAR

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, yapılanın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in tavrından farkı olmadığını belirterek tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Sendikaları sendika yapan en temel evrensel ilke, sendikaların işverenlerin kontrolünde ve güdümünde olamaması ilkesidir. Sendikalar siyasal partilerin veya herhangi bir siyasi yapının, kontrolünde denetiminde olamazlar. Olanlara da sendika denmez. Denilse denilse, yandaş yapı, arka bahçe sendikası denir. Geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediyesi’nin iki meclis üyesi Mustafa Çetin ve Yener Altıntaş, ülkemizin en köklü ve mücadeleci sendikalarından biri olan sendikamız Belediye-İş’e yön verme, kontrolleri altına alma cüretini gösterdiler. Belediye-İş, dün kurulmuş köksüz bir yapı değil ki, en küçük rüzgarda yön değiştirsin. Belediye-İş’in ilkeleri duruşu belirlidir. Son 15 yılda, Belediye-İş’e boyun eğdirip diz çöktürmek isteyen kimler geldi geçti. Sonuçta hepsi de hak ettikleri cevabı aldı’’dedi.

TÜREL’DEN NE FARKINIZ KALDI

Çavuşoğlu,’’ Muratpaşa Belediyesi Meclis üyeliğine seçilenler, en demokratik haklardan biri olan, seçime katılanların iradesine, sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeyi bilmesi gerekir. Sandıktan çıkan sonuca saygı duymayıp, onları baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz. Lafa gelince ağızlarından adaleti, demokrasiyi emeği eksik etmeyip, icraata gelince başta demokrasi olmak üzere hepsinden sınıfta kalanlar, bildikleri tek şey olan baskı ve tehdide başvurdular. Üyelerimiz baskı ve tehditle sendikamızdan istifaya ve kendi yandaşları olan "Batı’da ayrı, Doğu’da ayrı konuşan, ikiyüzlü çatal dilli bir yapı"ya yani yandaş Genel-İş’e üye olmaya zorlandı. Soruyoruz. Bugün Muratpaşa Belediyesinde iki Meclis üyesinin üyelerimizi baskı ve tehditle sendikamızdan istifa ettirip, Genel-İş’e üye olmaya zorlamasıyla, dün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Menderes Türel ve bürokratlarının Belediye-İş üyelerini baskı tehdit ve sürgünle sendikasından istifa ettirip, yandaş Hizmet-İş’e üye olmaya zorlaması arasında ne fark var? Bizce Hiçbir Farkı Yok, İsimler Değişse De Zihniyet Aynı. Adalet isteyenler, adil olacak, adaletli olacak. Sandığın iradesini tanımayanlar, yarın kendi küçük menfaatleri için, işçinin iradesini de, kendi partilerini de iki günde satarlar’’ şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU, UYSAL’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Avukat Ümit Uysal’a Çağrıda bulunan Çavuşoğlu,’’  Bu yapılanlar başta Muratpaşa Belediyesine ve size de zarar vermektedir. İşçinin sendika seçme hakkına müdahalenin suç olduğunu en iyi bilen sizsiniz. Belediye Başkanı olarak, işçinin sendika seçme hakkına taraf olmadığınızı açıklayın ki, sizin adınızı kullanarak belediye işçilerine baskı yapanların foyası meydana çıksın. Üyelerimize baskı ve tehditle sendika değiştirme baskısı yapanlara da bir çift lafımız var. Yaşananlardan ders alın. Hukuka aykırı davranmayın. Biz üyelerimize yapılan zulmü, adaletsizliği baskıyı; -hukuksal yolları kullanarak- dün de cezasız bırakmadık, yarın da bırakmayacağız. Belediye-İş, belediye emekçilerini, aşıyla işiyle tehdit ederek yandaş Genel-İş’e üye olmaya zorlayan, en üstten en alta kadar, tüm müdür ve bürokratların yaptıklarını burunlarından fitil fitil getirecektir’’dedi. DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
      Akbaba : Ayrıştırıcı değil  birleştirici olacağız

Akbaba : Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız