Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Belediye-İş'ten Nilüfer Belediyesi hakkında suç duyurusu

Belediye-İş'ten Nilüfer Belediyesi hakkında suç duyurusu

Bursa'da Nilüfer Belediyesi 126 çalışanı işten çıkarmıştı. Belediye-İş Sendikası, baskılar karşısında direnen işçilerin yanında olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belediye-İş'ten Nilüfer Belediyesi hakkında suç duyurusu
KAYNAK: Haber Merkezi

Bursa Nilüfer Belediyesi'nde çalışan Belediye-İş üyesi işçilerin, anayasal sendika seçme hakkı baskı ve tehditlerle engellenmek istendiği iddia edildi. Belediye-İş Sendikası, üyelerinin bu haklarını savunarak yapılan baskılara sert tepki gösterdi. Sendika, Nilüfer Belediyesi’nde yaşanan bu hukuksuz duruma sessiz kalamayacağını vurguladı.

Belediye-İş: "Bu Yöntemler Hukuka Aykırıdır"

Belediye-İş, Nilüfer Belediyesi’nde sendika değiştirme baskılarının özellikle müdürler ve amirler aracılığıyla işçilere yöneltildiğini ifade etti. Sendikanın açıklamasında, işçilerin Hizmet-İş Sendikası’na geçmeye zorlandığı ve geçmeyenlerin işten atılma ya da çalışma koşullarının ağırlaştırılacağı tehdidiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Nilüfer Belediyesi’ne Sert Eleştiriler

Belediye-İş, bu tür baskıların, işçilerin demokrasi ve sendikal özgürlükler konusundaki umutlarını kırdığını vurguladı. Sendika yöneticileri, "Bu baskılar, 31 Mart seçimleri sonrası işçi ve halkta doğan umutları yok etmektedir" dedi.

Yöneticilere Suç Duyurusunda bulunuldu

Belediye-İş, sendikaya üye işçileri istifaya zorlayan Nilüfer Belediyesi’nin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Sezer, Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürü Sibel Yücel Ünlüdağ ve diğer sorumlular hakkında hukuki işlem başlatıldığı açıklandı.

İşten Çıkarmalar ve Hukuki Süreç

Nilüfer Belediyesi'nde 12 Şubat 2024 tarihinden sonra işe alınan 126 işçinin işten çıkarıldığı bilgisi gündeme gelmişti. Özellikle önceki Belediye Başkanı Turgay Erdem döneminde işe alınan bu işçilerin, yeni yönetim tarafından görevlerine son verildiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Badem Ödülleri'nde Nebil Özgentürk’ten Narin için saygı duruşu

Altın Badem Ödülleri'nde Nebil Özgentürk’ten Narin için saygı duruşu