Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem ATSO KÖRDÜĞÜM

ATSO KÖRDÜĞÜM

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) seçimler sonrası 59-58 oyla Davut Çetin’in kazanmasının ardından oyların iptal edilmesi ortalığı karıştırdı. Mevcut başkan Davut Çetin’in yeniden başkan olarak açıklandığı ATSO seçimi, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu tarafından 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar verilerek Davut Çetin’in çizilen 56 oyu iptal edildi. Karara göre Ali Bahar Başkan olurken, Başkan Çetin’in karara itiraz edeceği öğrenildi. Gözler ise Davut Çetin’in karar yapacağı itiraz sonrası son kararı verecek olan İl Seçim Kurulu’nda.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO KÖRDÜĞÜM

117 meclis üyesinin belirlendiği ilk tur seçiminin ardından 7 Ekim Cuma günü yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, TOBB delegeleri ile disiplin kurulu seçimleri için 3 sandık kuruldu. Davut Çetin'in 'kırmızı', Ali Bahar'ın 'mavi' listeyle yarıştığı bu seçimde, kırmızı liste 59 oy alırken, mavi liste 58 oyda kaldı. Kepez İlçe Seçim Kurulu görevlilerince yapılan seçim ve sayım neticesinde Davut Çetin'in başkanlığı kazandığı açıklandı. Bunun üzerine, Mavi liste yönetim kurulu seçimine ilişkin Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. Yapılan itiraz üzerine Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu tarafından çıkan kararda Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar verildi. Karara göre Ali Bahar’ın 58 oyunun tamamı geçerli sayıldı.

 

Kepez 3'üncü İlçe Seçim kararı ise şu şekilde;

“Kırmızı liste 56 oy pusulasının geçersiz olduğu, kırmızı liste 3 oy pusulasının geçerli olduğu, mavi liste 58 oy pusulasının geçerli olduğuna karar vermek gerekmiştir.

SONUÇ

1- Sandık Kurulu tarafından yönetim kurulu başkan ve asil/yedek üyelerin seçim sonuçları için düzenlenen 1 No’lu Sandık Sonuç tutanağının ve sandık kurulu tarafından düzenlenen kura tutanağının iptaline,

2- Seçim sonucunun; kırmızı liste adayı başkan ve yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin 3 oy, mavi liste başkan adayı Ali Bahar 58 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu asil; Mehmet Dikmen, Murat Totoş, Fatih Kabadayı, Hüseyin Sarı, Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa Yayla'nın 58 oy, Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın'ın 57 oy, Ali Özgür Karagöz ve Hatice Öz'ün 56 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu yedek; Ahmet Kasapoğlu, Behçet Ülker, Fatih Nalbantoğlu, Musa Taşkın, Fadime Doğan, Nihat Koçak, Recep Öztürk, Yakup Gök, Tolga Yalçın ve Mehmet Murat Koca'nın 58 oy alarak belirlenmesine."


 

VERİLEN HER OYUN TAKİPÇİSİYİM

Yaşanan gelişmelerin ardından oyların şaibeli olduğuna dair verilen kararın gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Davut Çetin, “1 Ekim’de başlayan süreçte seçimi kazandığımızı söyledik. 7 Ekim günü gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerimizi sandıkta 59 - 58 kazandık. Seçimde işaretli ve şaibeli oy kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Oy kullanan meclis üyelerimizin her biri aynı zamanda aday olma yeterliliğine de sahiptir. Oy kullanan her meclis üyesi, listelerde istediği ismi çizip, istediği ismi yazabilir. Bu iddia edildiği gibi bir işaretleme değil, seçilme yeterliliğine sahip herkesin kullandığı hakkıdır, kendi kararıdır. Bu sebepten dolayı bugün İl Seçim Kurulu’na müracaatımızı yapıyoruz. Üyelerimden aldığım her bir helal oyun sonuna kadar takipçisi olacağım. Algı operasyonlarına, itibar suikastlerine rağmen, yargımızın güçlü vicdanına sonuna kadar inanıyorum. 140 yıllık ATSO’muzun itibarı bizim için her şeyden önemlidir İl Seçim Kurulu’nun doğru ve tarafsız karar vereceğine güvenimiz tamdır. Süreç devam ediyor” sözlerine yer verdi.

 

SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR

Karara ilişkin Antalya Organize Sanayi Başkanı Ali Bahar “Öncelikle gelinen noktayı, adaletin tecellisi olarak yorumluyoruz. Biz her zaman adaleti, hakkı ve hukuku referans alarak hareket ettik. Ve ektiğimiz iyi niyet tohumlarının da filiz vermeye başladığını görüyoruz. Öncelikle bize inanan, bu zorlu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanın süreç hakkında söyleyecek çok sözümüz ve anlatacak çok şeyimiz var. Fakat biliyorsunuz ki henüz hukuki süreç sona ermiş değil. Dolayısıyla bu süreçte açıklama yapmak, söz söylemek doğru ve etik olmayacak. Hukuki süreç tamamlanıp, başkanlık görevini ve mazbatamızı aldıktan sonra gerekli tüm açıklama ve bilgilendirmeyi yapacağız” dedi. BUSE YEŞİL

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye’de bir ilk

Türkiye’de bir ilk