Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Hızlı Tren Projesinden Ses Yok! Milli Hızlı Tren Yola Çıkıyor

Antalya Hızlı Tren Projesinden Ses Yok! Milli Hızlı Tren Yola Çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2025'te raylara inecek Milli Hızlı Tren'in tamamen yerli imkanlarla üretildiğini duyururken, Bakan'ın da söz verdiği Antalya hızlı tren projesinden hala ses yok

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Hızlı Tren Projesinden Ses Yok! Milli Hızlı Tren Yola Çıkıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalya’nın yaklaşık 1 asırlık rüyası tren projesi için Cumhuriyet’in ilk yıllarında atılan adım 2. Dünya Savaşı’nın yarattığı ekonomik sıkıntılar ve koşullar nedeniyle yarım kalırken, raylar Burdur’a kadar gelip kaldı. O günden bugüne sık sık gündem eğelen Antalya hızlı tren projesi hayata geçirilemezken ilk milli hızlı trenimiz yola çıkıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının son çeyreğinde tasarım çalışmalarının tamamlanarak montaj aşamasına geçileceğini ifade ettiği Milli Hızlı Tren Projesi’nde fabrika statik testlerin tamamlanmasının ardından 2025 yılında raylara indirilerek dinamik yol testlerinin yapılacağını açıkladı.

Milli Hızlı Tren Projesi'nin Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. Türasaş tarafından üretilecek hızlı trenimiz saate 225 km hıza ulaşacak. Her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 adet vagon bulunacak” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK-RUTE İŞ BİRLİĞİ 

TÜBİTAK-Rute ile birlikte ortak olarak geliştirilen ‘Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi’nin Hızlı Tren projesinde kullanılacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu sayede tren setini oluşturan kritik alt bileşenlerin de yerli ve milli imkanlarla üretildiğine dikkat çekti.

YOL TESTLERİ SON ÇEYREKTE 

Uluslararası standartlara uygun olarak yürütülen projemizin tüm tasarım süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2024 yılının son çeyreğinde montaj aşamasına geçileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi’nde fabrika statik testlerin tamamlanması ile birlikte 2025 yılının son çeyreğinde hızlı treni raylara indirerek dinamik yol testlerine başlamayı planladıklarını söyledi.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında çıkarılan kanunla ödenek ayrılan ama savaş koşullarında yapılamayan Afyonkarahisar-Antalya demiryolu hattı tamamlanamazken, Antalya’nın hızlı tren projesinden de ses yok. 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da bu sokağa girenler kendini yerde buluyor! Tuzak gibi sokak

Bursa'da bu sokağa girenler kendini yerde buluyor! Tuzak gibi sokak