Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretilen ve dikensiz, ekşi, çekirdeksiz özellikleriyle dikkat çeken 'Caner' cinsi narların hasadına başlandı. Bu yıl ilk olarak 560 kilogram nar toplanarak İstanbul'a gönderildi.
Gazipaşa'nın Nar Hasadı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, iklim ve toprak verimliliği sayesinde 12 ay boyunca tarım faaliyetleri devam ediyor. Bölge, Türkiye'nin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan önemli üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Gazipaşa'da örtü altı ve açık alanda yapılan tarımsal üretimle tropikal meyveler de yetiştiriliyor. Bu yıl, Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi'nde üretilen 'Caner' cinsi narların hasadına başlandı.
İlk Hasat ve Ürün Dağıtımı
Ayhan Yılmaz tarafından üretilen 'Caner' cinsi narların ilk hasadında 560 kilogram ürün elde edildi. İlk etapta 160 kilogram nar, İstanbul'a gönderilirken, sonraki seferde 400 kilogram nar daha sevk edildi. Yılmaz, "Üzeri dikensiz, ekşi ve çekirdeksiz olan 'Caner' narının hasadına başladık. Hasadın zamanında yapılması, ürünün kalitesini koruyor. Üretimimizi hobi olarak sürdürdüğüm bu bahçede, talebe bağlı olarak ilerleyen günlerde daha fazla ürün hasadı gerçekleştireceğiz" dedi.
Narın Sağlık Faydaları
Ayhan Yılmaz, 'Caner' narının sağlık üzerindeki olumlu etkilerine de dikkat çekti. "Nar, sağlık deposu olarak bilinir ve kanser riskini azaltıp bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca kalp damar sağlığını destekler, sindirimi kolaylaştırır ve ağız ile diş sağlığını korur. Nar suyunu da meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra içecek olarak sunuyoruz. Narın sağlık üzerindeki faydalarını herkesin deneyimlemesini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
Gelecek Planları
Yılmaz, 'Caner' narının üretimini sürdürecek ve talepleri karşılamak için yoğun bir şekilde çalışacaklarını belirtti. "Talep oldukça yüksek. Bu yüzden hasadımıza devam edeceğiz ve vatandaşlarımıza sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz" diye ekledi.