Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu

Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin şifreli haberleşme programı Wickr üzerinden örgüt içi yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyeleri, örgüt içi iletişim için şifreli bir haberleşme programı kullandıkları ortaya çıktı. Bir itirafçının ifadesine göre, örgüt mensupları, özellikle 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak irtibat kurmaya başladılar.

Adnan Oktar örgütü şifreli haberleşme programı kullanıyordu

İtirafçıya göre, WhatsApp'ın Türkiye'de bir temsilcilik açılışı yapacağı haberinin duyulmasının ardından, örgüt yeni bir haberleşme programı arayışına girdi. Bu arayış sonucunda Wickr adlı programı bulan örgüt, kullanıcılarına hem şifreli giriş imkanı sağlayan hem de mesajların belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayan bir platform bulmuş oldu.

Örgüt üyeleri, tıpkı FETÖ'nün ByLock programında olduğu gibi, bu platform üzerinden takma isimler kullanarak birbirleriyle iletişim kuruyordu. Programın özelliklerinden biri de kullanıcının IP adresinin ve konumunun tespit edilememesi idi, bu da örgüt mensuplarının güvenli bir şekilde haberleşmesini sağlıyordu.

İtirafçının ifadesine göre, örgütün yöneticileri de bu şifreli haberleşme programını aktif olarak kullanıyordu. Örneğin, Meltem Daban'ın 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna'nın 'study22', İbrahim Köprülü'nün 'kevin2021', Ufuk Zeytinoğlu'nun ise 'ortega1907' takma isimleriyle programı kullandığı belirtildi.

Bu bilgiler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adnan Oktar Cemaati Silahlı Suç Örgütü'nün güncel yapılanması hakkında hazırladığı iddianameye de girmiş durumda. İddianamede, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve örgüt lideri Adnan Oktar ile yöneticileri Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın örgüt yöneticisi oldukları belirtilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Hatayspor maçı için Adana'ya geldi

Fenerbahçe Hatayspor maçı için Adana'ya geldi