Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Diyarbakır'da Narin Güran'ın Okul Arkadaşlarına Destek Verildi

Diyarbakır'da Narin Güran'ın Okul Arkadaşlarına Destek Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır’daki Narin Güran olayı sonrası Tavşantepe İlkokulu'nda öğrencilere ve öğretmenlere psikososyal destek sağladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Narin Güran'ın Okul Arkadaşlarına Destek Verildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldü*ülmesinin ardından Tavşantepe İlkokulu’ndaki öğrencilere ve öğretmenlere yönelik kapsamlı psikososyal destek sağladı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar başkanlığında, Bakanlık psikososyal destek saha koordinatörleri tarafından yürütülen bu çalışmalar, okulda bir hafta süresince devam etti.

Psikolojik İlk Yardım ve Psikososyal Destek Programı

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalarda, psikolojik ilk yardım programı okulda ilk gün uygulandı. Öğrenciler ve öğretmenler, yaşanan olayın etkilerini azaltmak amacıyla destek aldı. Öğretmenler, duygu ve düşüncelerini paylaşarak destek sağlandı, öğrencilerin fiziksel ve duygusal ihtiyaçları belirlendi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

MEB'den yapılan açıklamada, “Öğrencilerin okula uyumunu sağlamak, ihtiyaçlarını belirlemek, duygu ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Psikososyal müdahale çalışmasının ikinci gününde öğretmenlerle psikososyal destek çalışmasında yer alan zorlayıcı bir yaşam sonrasında ortaya çıkabilecek tepkilerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Çocuklarla ilgili yapılacak olan psikoeğitim çalışmaları başladı. Psikososyal müdahalenin üçüncü gününde 34 öğrenciyle psikoeğitim çalışmasının ilk oturumu yapıldı. Öğrencilerin zorlayıcı bir yaşam olayından sonra bedende, davranışlarda, düşüncelerde ve duygularda meydana gelen değişikliklerden bahsedilip farkındalık oluşturuldu. Öğrencilere yapacakları çalışmalarda kullanmaları amacıyla psikososyal kiti dağıtıldı. Psikososyal müdahale çalışmasının dördüncü gününde öğrencilerle psikoeğitim çalışmaları devam etti. Etkinlikler yapıldıktan sonra ebeveynler için zorlayıcı bir yaşam olayı sonrasında yapacaklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı psikososyal yardım broşürü dağıtıldı. Aynı zamanda öğretmenlerin faydalanmaları için de psikososyal yardım broşürü öğretmenlere dağıtıldı. Psikososyal müdahale çalışmasının beşinci gününde öğrencilerle psikoeğitim çalışmaları tamamlandı. Etkinliklerde zorlayıcı bir yaşam olayından sonra rutin yaşamın devam ettirilmesi ve ortaya çıkan stres tepkileriyle baş etme, geleceğe yönelik olumlu bakış açısı kazanma ve umut çalışılmaları yapıldı. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bir sonraki hafta yapılacak çalışmalar planlandı. Bakanlığımız Tavşantepe İlkokulunda yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Bu süreçte öğrencilerin üstün yararı için ihtiyaçlar doğrultusunda gereken her türlü destek sunulmaya devam edecek'' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Belediyesi'nin Çağrı Merkezi'ne Ulaşılamıyor

Muratpaşa Belediyesi'nin Çağrı Merkezi'ne Ulaşılamıyor