Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova'daki bir açılışta Kelime-i Şehadet'i yanlış telaffuz ederek dikkatleri tepkilere neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova'da açılışı yapılan Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nun töreninde Kelime-i Şehadet getirirken yaptığı hata sosyal medyada geniş yankı buldu. Kelime-i Şehadet’i yanlış telaffuz eden Erbaş, eleştirilerin odağına yerleşti. Görüntülerde, "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resûlüh" şeklinde hatalı bir telaffuz yaptığı görüldü. Diyanet İşleri'nin resmi sitesinde yer alan doğru telaffuz ise "Eşhedü en lâ ilâhe illâllâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" olarak belirtiliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu

Sosyal Medyada "Arapça Bilmiyor Mu?" Yorumları yapıldı

Bu olay sonrasında Ali Erbaş'ın Arapça dil bilgisi sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulandı. Özellikle, Erbaş'ın geçmişte kendisine sorulan Arapça bir soruya Türkçe tercüme istemesi olayının tekrar gündeme getirilmesi, eleştirilerin dozunu artırdı. Sosyal medya platformlarında "Diyanet İşleri Başkanı Arapça bilmiyor mu?" başlıklı birçok yorum ve paylaşımlar yapılırken, Erbaş'ın özgeçmişinde "İyi derecede Arapça ve Fransızca biliyor" ifadesi yer alıyor.

Fransızca Hutbe Krizi Yeniden Gündemde

Erbaş'ın dil becerileri yalnızca Arapça ile sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz yıllarda Strazburg Yunus Emre Camii'nde verdiği Fransızca hutbe de sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Fransızca konuşmasında bolca hata yapan Erbaş, yine eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Bu olay, "Erbaş Fransızca da bilmiyor mu?" şeklinde yeni bir tartışmayı tetikledi.

Erbaş’ın Dil Becerileri Tartışılmaya Devam Ediyor

Erbaş’ın Arapça ve Fransızca dil bilgisi üzerine sosyal medyada başlayan bu tartışmalar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetim kadrosundaki isimlerin dil yeterliliğine ilişkin sorgulamaları da beraberinde getirdi. Özellikle dini liderlerin Arapça konusunda yetkin olmalarının önemi, Erbaş üzerinden tekrar gündeme taşındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsunspor Kendi Sahasında Konyaspor’a 1-0 Mağlup Oldu

Samsunspor Kendi Sahasında Konyaspor’a 1-0 Mağlup Oldu