Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Telegram CEO'su Pavel Durov, Uygulamada Değişiklikler Yaptığını Duyurdu

Telegram CEO'su Pavel Durov, Uygulamada Değişiklikler Yaptığını Duyurdu

Telegram CEO'su Pavel Durov, uygulamanın “yakındaki kişiler” özelliğini kaldırıp yerine “yakındaki işletmeler” özelliğini getireceğini açıkladı. Durov, yasadışı faaliyetler için kullanılan özelliklerin kaldırılacağını ve moderasyonun geliştirileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telegram CEO'su Pavel Durov, Uygulamada Değişiklikler Yaptığını Duyurdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, uygulamanın moderasyonunu güçlendireceğini ve bazı tartışmalı özellikleri kaldıracağını duyurdu. Durov, uygulamanın güvenliğini artırmayı ve suç faaliyetlerine karşı mücadele etmeyi hedeflediğini belirtti.

Durov, Telegram'daki “yakındaki kişiler” özelliğinin kaldırılacağını ve bunun yerine meşru işletmelerin yer alacağı “yakındaki işletmeler” özelliğinin getirileceğini açıkladı. Bu değişiklik, uygulamanın botlar ve dolandırıcılardan kaynaklanan sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, Durov, Telegram’ın blog aracı Telegraph'ta medya yüklemelerinin devre dışı bırakılacağını da duyurdu. Bu kararın, anonim aktörler tarafından kötüye kullanımın önüne geçmek amacıyla alındığı belirtiliyor.

Durov, Telegram'ın yaklaşık 1 milyar kullanıcısının çoğunluğunun suç faaliyetleriyle ilişkisiz olduğunu vurgulayarak, yasadışı işlemlerle ilişkili küçük bir grubun tüm platformun imajını olumsuz etkilediğini belirtti. Durov, bu tür faaliyetlerin, tüm kullanıcıların çıkarlarını riske attığını ifade etti.

Fransa'daki Gözaltı ve Tepkiler

Durov, geçen ay Fransa’da çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve hileli işlemlerle ilgili suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Fransa’daki gözaltı, Telegram'ın yasadışı faaliyetlerle ilişkili olduğu iddialarını gündeme getirmişti.

Durov, uygulamanın suçlarla ilişkili olması nedeniyle bir CEO'nun suçlanmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu belirtti. Ayrıca, Telegram’ın 10 milyon ücretli aboneye ulaştığını da duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple'ın Yeni iPhone 16 Serisinde Renk Seçenekleri Netleşiyor

Apple'ın Yeni iPhone 16 Serisinde Renk Seçenekleri Netleşiyor