Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yüksek fiyat girenlere kötü haber: İnternet ilanlarında yeni dönem başladı

Yüksek fiyat girenlere kötü haber: İnternet ilanlarında yeni dönem başladı

İnternet Üzerinde İlan Verirken Sahte Hesap Kullanmak veya Kimlik Gizleme Dönemi Artık Sona Erdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksek fiyat girenlere kötü haber: İnternet ilanlarında yeni dönem başladı
MUHABİR: Kamer Durdu

İnternet üzerinde ilan verirken sahte hesap kullanmak veya kimlik gizleme dönemi artık sona erdi. Bu durum, internet üzerinden verilen ev ve arsa gibi taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu taşıt ilanlarında yepyeni bir dönemin başlamasına işaret ediyor.

2 Aylık Sürede Sona Gelindi
Ticaret Bakanlığı, internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacalar içeren ev ve ikinci el oto ilanlarının vatandaşları mağdur ettiğini tespit etti ve bu duruma karşı harekete geçti. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemelerle yönetmelik değiştirildi ve 2 aylık geçiş süreci tanımlandı. Bu değişikliklerle ilan sitelerinde açık kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin önlenmesi amaçlandı.

Başkasına Ait Mal İlana Verilemeyecek
Karara göre, artık kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da sahibi tarafından yetkilendirilmeyen taşınmaz veya taşıtın ilana konulması yasaklandı. Ancak, emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecekler.

İlan Siteleri de Kurallara Uyacak
Düzenleme ayrıca ilan sitelerine de sorumluluklar yükledi. Sitelere, üyelikten veya ilanın yayımlanmasından önce ikinci el taşıtın veya taşınmazın ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapma zorunluluğu getirildi.

Tüketici Mağduriyetine Yol Açabilen Sahte İlanların Engellenecek
Bu uygulama ile tüketici mağduriyetine yol açabilen sahte ilanların engellenmesi, fahış fiyat artışlarının önlenmesi ve sitelerde yer alan bilgi kirliliğinin önlendiği amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir ihlal için 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uçaksavar mermisiyle yakalandı serbest bırakıldı

Uçaksavar mermisiyle yakalandı serbest bırakıldı