Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ulaşıma zorunlu zam

Ulaşıma zorunlu zam

Antalya’da otobüslere ve taksi fiyatlarına zam geldi. Otobüslerde 4 TL olan öğrenci ücreti sabit tutulurken tam ücret 8 TL’den 9 TL 60 kuruşa yükseldi. Taksimetre açılış fiyatı sabit kalırken 12 TL olan kilometre fiyatı 14 TL, 25 TL olan kısa mesafe ücreti 40 TL oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ulaşıma zorunlu zam

LwCWU1Yx_400x400

“GİDERLER ARTTI ZAM YAPMAYA MECBUR KALDIK”

Antalya Şoförler Ve Otomobilciler Odası Mehmet Ali Alkan, “Bu duruma fiyat güncellemesi diyelim. Açılış fiyatı aynı kaldı. Kilometre 12 TL idi 14 TL oldu yüzde 18 gibi bir zam geldi. Kısa mesafe ücretleri ise 25 TL’den 40 TL’ye çıkarıldı. İlçelerde de kilometre 16 TL kısa mesafe 45 TL oldu. Zorunlu bir zam oldu. Ocak ayında asgari ücret zammı, yedek parça, lastik, tamir, bakım, bandrol ve özellikle kasko ve sigortaya gelen aşırı zamlar sebebiyle mecburen zam yapmak durumunda kaldık. Tüm giderler artınca bizde fiyatlarımızı güncellemek zorunda kaldık” diye konuştu.

taksi

        

9nSX17vm_400x400

“YAPILAN ZAM MAKUL SEVİYEDE”

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Tam ücret fiyatı 9 TL 60 kuruş oldu. Talebimiz 12 TL idi ama uygun görülmedi. Zorunlu bir zam yaptık. Araçların trafik sigortalarına yüzde 200 zam geldi. 10 bin TL’ye yapılan kaskolar şu an 38 bin TL. 600 TL olan araç muayenesi bin 400 TL oldu. Türkiye’nin bütün illerinde zam Ocak ayında yapılmıştı. Bizim yaptığımız zam diğer illere göre daha makul seviyede. Muhittin Böcek Başkanımızın vatandaştan değil, belediyeden sübvanse edelim bakış açısı dolayısıyla zam düşük tutuldu” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Böcek Serik’te

Başkan Böcek Serik’te