Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tüketici güven endeksi ağustos ayında artış gösterdi

Tüketici güven endeksi ağustos ayında artış gösterdi

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, ağustos ayında tüketici güven endeksi yüzde 0,6 artarak 76,4 seviyesine yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tüketici güven endeksi ağustos ayında artış gösterdi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından elde edilen mevsimsellikten arındırılmış tüketici güven endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı. Temmuz ayında 75,9 seviyesinde olan endeks, ağustos ayında 76,4 olarak kaydedildi.

Hane Maddi Durumu Endeksi Yükselişte

Mevcut dönemde hane maddi durumu endeksi, geçen ay 60,4 iken ağustosta yüzde 4,5'lik bir artışla 63,1'e yükseldi. Bu artış, hanelerin maddi durumlarına ilişkin iyimserliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Hane Maddi Durum Beklentisi Endeksi Arttı

Gelecek 12 aylık dönemde hane maddi durum beklentisi endeksi temmuzda 75,9 iken, ağustosta yüzde 0,9'luk bir artış göstererek 76,6 seviyesine yükseldi. Bu durum, hanelerin gelecek aylara ilişkin maddi durum beklentilerinde bir iyimserlik olduğunu gösteriyor.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Endeksi Yükselişte

Temmuz ayında 70,8 seviyesinde olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 1'lik bir artışla ağustos ayında 71,5'e yükseldi. Bu artış, genel ekonomik duruma ilişkin beklentilerde bir olumlu yöneliş olduğunu gösteriyor.

Dayanıklı Tüketim Mallarına Harcama Düşüncesi Endeksi Azalış Gösterdi

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi, temmuzda 96,5 iken ağustosta yüzde 2,3'lük bir azalışla 94,3 olarak hesaplandı. Bu azalış, tüketicilerin dayanıklı tüketim mallarına yönelik harcama niyetlerinde bir gerileme olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'dan Antalya'ya Geldi! Karnından 6 Kilogram Kitle Çıkarıldı

Muğla'dan Antalya'ya Geldi! Karnından 6 Kilogram Kitle Çıkarıldı