Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TÜİK açıkladı! Tarım ÜFE eylülde aylık bazda yüzde 2 arttı

TÜİK açıkladı! Tarım ÜFE eylülde aylık bazda yüzde 2 arttı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Eylül 2024'te Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'nde yıllık yüzde 31,09 artış kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı! Tarım ÜFE eylülde aylık bazda yüzde 2 arttı
KAYNAK: İHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül 2024 dönemi Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni (Tarım-ÜFE) açıkladı. Veriler, tarım sektöründe üretici fiyatlarındaki artışın hızlandığını gösteriyor. Yıllık bazda yüzde 31,09'luk artış yaşanırken, aylık artış yüzde 2 olarak kaydedildi. Sektörel bazda ise farklı artış oranları dikkat çekiyor.

Tarım-ÜFE Eylül 2024'te yüzde 31,09 Yıllık Artış Kaydetti

TÜİK'in verilerine göre, Tarım-ÜFE’de 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 20,28 ve yıllık bazda yüzde 31,09 artış gerçekleşti. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre artış yüzde 52,28 olarak kaydedildi. Bu veriler, tarım sektöründe maliyetlerin arttığını ve üreticilerin karşı karşıya kaldığı fiyat baskısının yükseldiğini gösteriyor.

Tarım ve Avcılık Hizmetlerinde yüzde 1,96 Artış

Eylül 2024 döneminde, tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,96 oranında bir artış gözlemlendi. Ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,81 artarken, balıkçılık sektöründe artış yüzde 3,51 olarak gerçekleşti. Özellikle su ürünleri ve balıkçılık hizmetlerindeki bu artış dikkat çekici.

Ana Gruplarda Fiyat Hareketleri

Tarım-ÜFE verilerine göre, ana ürün grupları bazında da farklı hareketlenmeler yaşandı. Tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 4,10 oranında artış gerçekleşti. Bunun yanında, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 2,19 azalış kaydedildi. Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde ise yüzde 1,25 oranında artış yaşandı.

Yıllık En Yüksek Artış yüzde 110,74 ile Yağlı Meyvelerde

Tarım-ÜFE alt grupları incelendiğinde, yıllık en yüksek artış yüzde 110,74 ile yağlı meyvelerde gerçekleşti. Bu oran, sektördeki maliyet artışının en çok bu ürün grubunda yaşandığını gösteriyor. Aylık bazda ise en yüksek artış yüzde 17,23 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalarda oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Madende Çalışan 50 Yaşındaki İşçinin Başına Taş Düştü! Hayatını Kaybetti

Madende Çalışan 50 Yaşındaki İşçinin Başına Taş Düştü! Hayatını Kaybetti