Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Toshiba'nın Tokyo Borsası serüveni sona erdi

Toshiba'nın Tokyo Borsası serüveni sona erdi

Toshiba, 74 yılın ardından bugün Tokyo Borsası'ndan çıkarıldı. 10 yıl içindeki ani değişim ve skandallarla dolu geçmişiyle Japonya'nın teknoloji devlerinden biri olarak tarihe veda etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toshiba'nın Tokyo Borsası serüveni sona erdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Mart 2023'te Tokyo merkezli özel sermaye şirketi Japon Industrial Partners liderliğindeki bir konsorsiyum, 15 milyar dolarlık satın alma teklifini sunarak Toshiba'nın kontrolünü ele geçirmişti. Bu süreç, Eylül 2023'te tamamlandı ve bugün (20 Aralık) itibariyle Toshiba, borsa kotundan çıkarıldı.

Reuters'ın haberine göre, Toshiba'yı satın alan konsorsiyumun üyeleri arasında finansal hizmetler firması Orix, elektrik hizmetleri sağlayıcısı Chubu Electric Power ve çip üreticisi Rohm bulunuyor.

Bu 15 milyar dolarlık devralma, denizaşırı aktivist yatırımcılarla yaşanan uzun süreli mücadelelerin ardından Toshiba'yı pil, çip, nükleer ve savunma ekipmanları üreticisi olarak bilinen şirketi yerli bir konsorsiyuma devretmiş oldu.

Toshiba tarafından yapılan açıklamada, şirketin "şimdi yeni bir hissedarla yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım atacağı" vurgulanarak, paydaşların anlayış ve desteğinin devamından memnuniyet duyulacağı ifade edildi.

Toshiba'nın yeni sahipleri altında gelecekteki yönü tam olarak belirsiz olsa da, satın alma işleminin ardından görevinde kalan İcra Kurulu Başkanı Taro Shimada'nın yüksek marjlı dijital hizmetlere odaklanması bekleniyor. Bu, şirketin yeni stratejik hedeflerini belirleme ve rekabet avantajı elde etme amacını taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbulspor Trabzonspor Maçında Sahadan Çekildi: Bekleyen Cezası Ne?

İstanbulspor Trabzonspor Maçında Sahadan Çekildi: Bekleyen Cezası Ne?