Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tarımsal Üretim Planlaması ile üretici kazanacak

Tarımsal Üretim Planlaması ile üretici kazanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında başlatılan tarımsal üretim planlaması projesini duyurdu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarımsal Üretim Planlaması ile üretici kazanacak
KAYNAK: İHA

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı itibarıyla hayata geçirilen Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem ve Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci liderlik etti.

Bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi olmak üzere geniş bir perspektifle ele alınan Tarımsal Üretim Planlaması projesi, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler, küresel iklim değişikliği ve su kısıtlamalarını dikkate alarak planlı üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Toplantıda konuşan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem, 'Ülke ihtiyaçları doğrultusunda stratejik önem arz eden ürünleri belirleyerek hangi ürünün hangi havzada ne kadar üretileceğini planlayarak, az talep dengesini sağlayacak ve gıda güvenliğini güvence altına alacağız. İllerde oluşturulan teknik komiteler, temelde 14 ürün üzerinden üretimi planlayacak' şeklinde ifade etti.

Üretim planlaması sonucunda ortaya çıkacak ürün havzalarının sayısının belirleneceğini vurgulayan Erdem, bu planlama sayesinde tahmini üretim miktarı, hasıla, dış ticaret öngörüsü gibi konuların netlik kazanacağını belirtti. Ayrıca, ülkemizin bu planlama sayesinde kazançlı çıkacağını ve üreticilerin destekleneceğini ifade etti.

Tarımsal Üretim Planlaması Ile Üretici Kazanacak

Toplantıda ayrıca bitkisel üretimin yanı sıra hayvancılık ve su ürünleri alanında da planlı üretim için yapılan çalışmalar ve planlama süreci katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde tüm paydaşların görüşlerini aldıktan sonra Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklikle uyumlu bir taslak mevzuat hazırlayarak 'Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımladı. Bu düzenleme ile arz ve talep miktarları göz önüne alınarak tarım havzası veya işletme bazında ürünlerin üretimi planlanacak, stratejik ürünlerde arz güvenliği korunacak ve ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarları tespit edilerek ürün fazlası veya eksikliğinin önüne geçilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdal Beşikçioğlu Mevzular Açık Mikrofon’da

Erdal Beşikçioğlu Mevzular Açık Mikrofon’da