Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi SPK ONAYLADI BİR ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLUYOR

SPK ONAYLADI BİR ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLUYOR

Borsa yatırımcıların tercihleri arasında olan halka arza bir şirket daha katılıyor. Hangi şirket halka arz oluyor? Hisse fiyatı ne kadar olacak? Başvuru tarihi ne zaman? Katılım endeksine uygun mu? Hisse kodu ne? Detaylar haberde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SPK ONAYLADI BİR ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLUYOR

Nihat Saraç/Akdeniz Gerçek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzını onayladı, Kuzu Grup GYO'nun hisse fiyatı, halka arz başvuru tarihi, hisse kodu ve halka açıklık oranı yatırımcılar tarafından merak uyandırıyor.

Kuzu Grup GYO Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Kuzu Grup GYO hissesi 20,76 TL’den halka arz olacak.

Kuzu Grup GYO Ne Zaman Halka Arz Olacak?

Kuzu Grup GYO halka arz tarihinin 21-22-23 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Halka arz için talep toplama süresi ise 3 gün olacak.

Kuzu Grup GYO hisse kodu ne?

Kuzu Grup GYO hisse kodu “KZGYO” olacak.

Kuzu Grup GYO halka arz büyüklüğü ne kadar?

Kuzu Grup GYO halka arzının büyüklüğü 1,03 milyar TL olarak açıklandı.

Kuzu Grup GYO Halka Açıklık Oranı Ne Kadar?

Kuzu Grup GYO’nun halka arz açıklık oranı yüzde 25 olacak. Toplamda 50 milyon adet lot dağıtılacak.

Kuzu Grup GYO Kimin?

Kuzu Grup GYO şirketinin 1 ortağı bulunmaktadır. Şirket paylarının 100%’ü Kuzu Toplu Konut şirketine aittir.

Kuzu Grup GYO Halka Arzı dağılımı nasıl olacak?

Kuzu Grup GYO halka arzı bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşecektir.

Kuzu Grup GYO’nun Finansal Gücü

Kuzu Grup GYO Taslak İzahname’de paylaşılan bilgiye göre, şirketin hasılatı 2022 yılında 189.898.553 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu yükselişin temel nedeni şirketin ana ortağı olan Kuzu Toplu Konut un bilançosunda kayıtlı bulunan otel taşınmazların aynı sermaye olarak devredilmesi ve faaliyete başlamasıdır.

Şirket ile Kuzu Otel İşletmeciliği 11 Şubat 2022 tarihinde otelin kullanılması ve işletilmesi için sözleşme imzalanması gerçekleşmiştir. (Söz konusu sözleşme JW Marriott ile otelin eski maliki Kuzu Toplu Konut arasındaki sözleşme yürürlükte kaldığı müddetçe geçerli olacak şekilde düzenlenmiştir.)

Kuzu Grup GYO’nun Taahhüt, Fiyat İstikrarı ve Hedefleri ne olacak ?

1 yıl boyunca ihraççı pay satışı yapılmayacak.

1 yıl boyunca ortaklar tarafından pay satışı yapılmayacak.

Brüt halka arz gelirinin 20’si ile 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Halka Arz Gelirleri Nerede Kullanılacak?

Şirketin 175.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 875.000.000 TL’lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde mevcut ortağın yeni pay alma hakkı kısıtlanarak 25.000.000 TL artırılarak 200.000.000 TL’ye çıkarılacaktır.

Şirketin sermaye artışı yoluyla elde edeceği halka arz geliri; mevcut dış finansmanının geri ödemesinde, portföyünde bulunan rezidansların tefrişi yatırımında ve işletme sermayesi olarak kullanılacaktır.

Şirketin sermaye artırımı ile ihraç edilecek yeni payların halka arz edilmesi sonucunda halka arz masraflarının çıkarılmasından sonra elde edilecek gelirin kullanım yerleri ile ilgili detaylı bilgiler ve kullanım yerlerinin dağılımı aşağıda sunulmaktadır.

Finansman Ödemesi: Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık 65-75%’i şirket portföyünde bulunan ve/veya ileride portföye dahil edilebilecek gayrimenkullerin finansmanı geri ödemesinde kullanılması planlanmaktadır.

Rezidansların Tefrişi Yatırımı: Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık 20-25%’i şirketin portföyünde bulunan rezidansların tefrişi amacıyla kullanılması planlanmaktadır.

İşletme Sermayesi: Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık 5-10%’u işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılması planlanmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SOKAKTA UYUYAN KÖPEĞİ DEMİR ÇUBUKLA KATLETTİ

SOKAKTA UYUYAN KÖPEĞİ DEMİR ÇUBUKLA KATLETTİ