Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sıfır faizsiz desteğin başvuru şartları açıklandı

Sıfır faizsiz desteğin başvuru şartları açıklandı

Yeni bir girişim olarak planlanan "Aile ve Gençlik Fonu" adlı fon, evlenmeyi düşünen çiftlere ve iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sağlamayı hedefliyor. Meclis gündemine geleceği belirtilen kredinin detayları ise şu şekilde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sıfır faizsiz desteğin başvuru şartları açıklandı

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan ve yakın bir zamanda Meclis gündemine getirileceği belirtilen Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla ilgili çalışmalar başladı. Ayrıca elde edilen bilgilere göre, üzerinde çalışılan taslakla yeni evlenecek çiftlere ve iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi sağlamak amacıyla 'Aile ve Gençlik Fonu' adında bir yapı da oluşturulacak.

Çalışmalara dahil olan bakanlık temsilcilerinin katılımıyla geliştirilen taslağa göre, oluşturulacak fonun yönetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, taslak çalışmalarının önümüzdeki hafta tamamlanmasıyla birlikte, kredi kullanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden yapabileceği bir sürece geçilecek. Başvuru şartları, vatandaşlar tarafından merak edilmekte olup, bu şartlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Kredi tutarı da merak konusu olup, şu an için bu yıl için 150 bin lira olarak planlandığı ancak her yıl artış göstereceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'i ziyaret edecek

İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'i ziyaret edecek