Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Shell'in ani kararı Türkiye'yi sarsıyor! BP'nin Türkiye'den çekilmesini aratmadı

Shell'in ani kararı Türkiye'yi sarsıyor! BP'nin Türkiye'den çekilmesini aratmadı

Shell, 75 yıllık hizmetin ardından Pakistan'dan çekildi ve Almanya'daki yatırımlarını satma hazırlığında. BP de Türkiye'deki haklarını Petrol Ofisi'ne satacağını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Shell'in ani kararı Türkiye'yi sarsıyor! BP'nin Türkiye'den çekilmesini aratmadı

Halk TV'nin haberine göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya çapındaki önde gelen petrol şirketlerini yeni pazar arayışlarına yönlendiriyor.

Bu kapsamda, Shell, 75 yıllık faaliyet geçmişine sahip olduğu Pakistan'daki işlerini sonlandırma kararı almıştır. Shell, aynı zamanda, bu kararın bir parçası olarak Almanya'daki bir rafinerisini elden çıkarma sürecine girmiştir.

Shell

Shell, Türkiye'de 1912 yılından bu yana faaliyet gösteren BP'nin Petrol Ofisi'ne olan varlıklarını da bırakma kararı almıştır. Shell, ayrıca Doğu Almanya'da bulunan PCK Schwedt adlı rafinerideki yüzde 37,5'lik payını elden çıkarmak üzere Prax Group adlı bir İngiliz şirketi ile anlaşmıştır.

Shell, söz konusu payı Prax Group'a devretme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştur. Satışın 2024 yılının başında tamamlanması planlanmaktadır, ancak satışın finansal detayları henüz açıklanmamıştır. Bu gelişmeler, küresel enerji piyasasındaki değişen dinamiklere ve savaşın etkilerine bağlı olarak petrol endüstrisindeki büyük oyuncuların stratejik değişiklikler yapma eğiliminde olduklarını göstermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ketamin ilacı nedir ve ne için kullanılır?

Ketamin ilacı nedir ve ne için kullanılır?