Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Şemsiyeler gitti, esnaf bitti !

Şemsiyeler gitti, esnaf bitti !

Büyükşehir Belediyesi, Dönerciler Çarşısı’nın arkasındaki 2. İnönü Caddesi’nde hareket getiren şemsiyeli yağmur ve rüzgardan yıprandığı gerekçesiyle kaldırınca, ‘Şemsiyeli Sokak’ın büyüsü de ortadan kalktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şemsiyeler gitti, esnaf bitti !

Şemsiyeler gitti, esnaf bitti !

 

Büyükşehir Belediyesi, Dönerciler Çarşısı’nın arkasındaki 2. İnönü Caddesi’nde hareket getiren şemsiyeli yağmur ve rüzgardan yıprandığı gerekçesiyle kaldırınca, ‘Şemsiyeli Sokak’ın büyüsü de ortadan kalktı. Esnaf, sokağı renklendiren şemsiyelerin kaldırılması ile birlikte yeri ve yabancıların ilgisini azaldığını, işlerinin bitme noktasına geldiğini söylüyor.

İŞLERİ DÜŞEN ESNAF FERYAT EDİYOR

Esnaf iş yapamamaktan şikayetçi olunca, Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi, dünyanın pek çok yerindeki öneklerinden hareket ederek, caddeyi renkli şemsiyelerle süslemişti. Halkın “ Şemsiyeli Sokak’  adını koyduğu 2. İnönü Caddesi’nde hareketlilik başlamış, müşterisi artan esnafın yüzü güldüğü gibi, Şemsiyeli Sokak yeni konseptiyle sanat merkezine dönüşmüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin yıprandığı gerekçesiyle şemsiyeleri kaldırmasıyla birlikte cadde eski sessizliğine büründü, iş yapamaz hale gelen esnaf da feryat etmeye başladı. 

-----------------

 

 

Dönerciler Çarşısı arkasında bulunan 2. İnönü Caddesi’nde renkli şemsiyelerin kaldırılmasına çarşı esnafı tepki gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi tarafından şemsiyelerle süslenen  2 İnönü Caddesi'ni (Dönerciler Çarşısı arkası) rüya caddeye dönüşmüş, caddenin adı da ‘Şemsiyeli Sokak’ olarak konuşulur olmuştu.  Esnafın yılardır müşteri gelmemesinden şikâyet ettiği cadde, Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle en çok ziyaret edilen caddelerdin birisi olmuştu. Ziyaretçilerin fotoğraf çektirmeden ayrılmadığı bir konseptle düzenlenen cadde, sanat merkezine dönüşmüştü. Sessiz sokak, düzenlemenin ardından çok sayıda ziyaretçi ağırlamaya başlamıştı. Şimdi ise esnaf şemsiyelerin kaldırılmasından sonra işlerinin düştüğünü söyleyerek tepki gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz hava şartlarında dolayı şemsiyeleri kaldırdığını söyleyen çarşı esnafı, havaların düzelmesine rağmen şemsiyelerin yeniden takılmamasından şikâyetçi. Turistlerin şemsiyelere ilgi duyarak çarşıya gelip dükkânlardan alışveriş yaptığını söyleyen esnaf şimdi ise çarşıya dönüşen caddeni bir çekiciliğinin kalmadığını ve işlerinin düştüğünü belirtti. DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Lozan’ı eleştirmek haddin değil’

‘Lozan’ı eleştirmek haddin değil’