Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı

Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'daki en yoğun havalimanı olduğunu ve Türk hava sahasının gecikme süreleri açısından en verimli olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı
KAYNAK: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, EUROCONTROL'un Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nu değerlendirdiğini belirtti ve raporun İstanbul Havalimanı'nın öne çıktığını gösterdiğini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da Lider Konumunu Koruyor

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1488 uçuşla Avrupa'da en yoğun havalimanı olduğunu vurguladı. Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini koruduğunu söyledi.

Antalya Havalimanı da Listede Yer Alıyor

Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın da günlük ortalama 949 uçuşla 10'uncu sırada yer aldığına dikkat çekti. Aynı zamanda Türkiye'nin günlük ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip 6'ncı ülke olduğunu belirtti.

Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı

Türk Hava Sahası Verimliliği

Uçuş yoğunluğundaki başarının uçuşlardaki gecikme sürelerinde de devam ettiğini aktaran Uraloğlu, Türk hava sahasının uçuş başına 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresiyle Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri olduğunu paylaştı.

Avrupa'da Yaşanan Gecikmeler

Raporda, EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yaşandığı belirtildi. Budapeşte'nin ortalama 4,4 dakikalık gecikmeyle en yüksek gecikmeyi yaşadığı, Almanya'nın Karlsruhe şehrinde ortalama 1,9 dakikalık gecikme süresinin olduğu ve Zagreb ile Belgrad'ın 1,8 dakikayla en yoğun gecikmeyi yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da İşten Çıkarılma Gerginliği: Çalışan İki Kişiyi Bıçakladı

Antalya'da İşten Çıkarılma Gerginliği: Çalışan İki Kişiyi Bıçakladı