Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Palamut Rusya'ya mı kaçtı? 50 TL'den 120 TL'ye çıktı

Palamut Rusya'ya mı kaçtı? 50 TL'den 120 TL'ye çıktı

Palamut fiyatları hızla yükselirken, balıkçılar Rusya açıklarına göç eden palamutun neden olduğunu belirtiyor. Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Palamut Rusya'ya mı kaçtı? 50 TL'den 120 TL'ye çıktı
KAYNAK: İHA

Samsun’da geçtiğimiz hafta 50 TL’den satılan palamut, kısa süre içinde 120 TL’ye kadar yükseldi. Balıkçılar bu durumu, palamudun daha soğuk sulara, özellikle Rusya açıklarına göç etmesiyle açıklıyor. 1 Eylül’de av sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahları dolduran palamut, hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürmüştü. Ancak, geçen 20 günün ardından palamut fiyatları hızla arttı.

Balıkçıların Yüzü Güldü, Vatandaş Şaşkın

Sezon başında tanesi 50 TL’den satılan palamut, kısa sürede fiyat artışına uğrayarak önce 80 TL’ye, ardından 100 TL’ye çıktı. Bugün ise tezgahlarda tanesi 120 TL’den satışa sunuluyor. Balıkçı Onurcan Köse, palamudun fiyatının Karadeniz'deki fırtına ve balığın göçü nedeniyle arttığını belirtti. "Karadeniz’deki fırtına nedeniyle balık az çıktı, bu da fiyatların artmasına neden oldu. Yine de satışlarımız iyi gidiyor, vatandaş ilgisini sürdürüyor. Ancak aynı palamudu bazı yerlerde 150 TL’ye satanlar da var" dedi.

Palamut Rusya'ya mı Kaçtı?

Denizde av yapan kaptanlardan gelen bilgilere göre, palamut daha soğuk sulara göç ediyor ve Rusya açıklarına yönelmiş durumda. Onurcan Köse, “Balığın durumu belirsiz, tekrar bollaşabilir ya da kaçabilir. Yeterli palamut stoku yapılamadığı için gelen balık günlük olarak şehirlere yetmiyor ve bu yüzden stoklanamıyor. İnşallah tekrar bollaşır ve vatandaş da uygun fiyata balık yemeye devam eder” diye konuştu.

Vatandaşlar Fiyat Artışından Memnun Değil

Yakın zamana kadar 50 TL’den palamut alabilen vatandaşlar, fiyatların hızla 80-90 TL’ye çıktığını, bugün ise 120 TL olmasının kendilerini zorladığını ifade ediyor. Artan fiyatlar karşısında balık tüketimlerini kısıtlamak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, fiyatların düşmesini umut ediyor.

Diğer Balık Fiyatları da Yükseldi

Palamudun yanı sıra diğer balık çeşitlerinin fiyatları da artmış durumda. Samsun balık pazarında barbunun kilosu 80 TL, mezgitin kilosu 80 TL, istavritin kilosu 60 TL, hamsinin kilosu 200 TL, çinekopun kilosu ise 200 TL’den satışa sunuluyor. Vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle balık tüketimlerini sınırlamak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Balık Sezonu Ne Zaman Başlıyor?

Balıkçılar, 1 Eylül'de denize açılmak için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Amaçları, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmek.

Balık Avlama Yasağı Ne Zaman Başlayacak?

Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonu, 15 Nisan'da sona eriyor. Bu tarihten sonra, denizlerde büyük tekneler, gırgırlar ve trollerle balık avı yapılamayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brezilya X'in Yasal Temsilcisi için 5 Gün Süre Tanıdı

Brezilya X'in Yasal Temsilcisi için 5 Gün Süre Tanıdı