Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sağlıkçılar kazandı!

Sağlıkçılar kazandı!

Sağlık emekçilerinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde maaş promosyonlarının yenilenmesi talebiyle sürdürdükleri mücadeleyi 15 Kasım 2022 itibariyle kazandılar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlıkçılar kazandı!

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve TEB arasında yapılan protokol gereği sağlık emekçileri 36 ay için tek seferde  28 bin TL promosyon ücreti alacak ve cezai ücrette ödemeyecekler. Ücretler 28 Kasım’da çalışanların hesabına yatacak.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRDÜK”

Konuya dair açıklamalarda bulanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Antalya Şubesi Mali Sekreteri Ekrem Çelik, “Aylardır sürdürdüğümüz mücadele kazanımla sonuçlandı. Haziran ayından beri imza kampanyasıyla, basın açıklamalarıyla ve yaptığımız toplantılarla sağlık emekçilerinin hakkı olan promosyonların yenilenmesi mücadelesini sürdürdük” ifadelerini kullandı.

IMG_20221116_095955

“KAR PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Emekçilerin her geçen gün yoksullaştığını belirten Mali Sekreter Ekrem Çelik, “Ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci kalamazdık. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmadık. Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz dedik, bunun için mücadele ettik ve kazandık” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“EĞİTİMCİLER NEFES ALAMIYOR!”

“EĞİTİMCİLER NEFES ALAMIYOR!”