Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sabancı Holding dev şirketi bünyesine katarak birleşme kararı aldı

Sabancı Holding dev şirketi bünyesine katarak birleşme kararı aldı

Hacı Ömer Sabancı Holding, Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama ile dev birleşme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sabancı Holding dev şirketi bünyesine katarak birleşme kararı aldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Kamusonhaber'de yer alan Arif Aydın Kaplan'ın haberine göre, Hacı Ömer Sabancı Holding, geçtiğimiz aylarda sahip olduğu %28,8 oranındaki hissesi ile Exsa Export şirketiyle birleşme kararı almıştı.

Bugün, Sabancı Holding resmi olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Exsa ile birleşme işleminin tamamlandığını duyurdu. Açıklamada, tescil işlemiyle birlikte Exsa'nın tasfiyesiz infisah ettiği ve birleşme işleminin hukuken geçerlilik kazandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Exsa'nın finansal varlıkları ile birlikte Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş.'nin %50 sermaye payı, Temsa Motorlu Araçlar Pazarlama ve Dağıtım A.Ş.'nin %100 sermaye payı ile Exsa Gayrimenkul Proje Geliştirme A.Ş.'nin %100 sermaye payının artık şirketin mülkiyetine geçtiği ifade edildi.

Bu birleşme sonucunda, şirket tarafından 59.972.038,18 TL nominal değerinde sermaye artırımı gerçekleştirildiği de KAP açıklamasında belirtildi. Ayrıca, bu sermaye artırımına ilişkin ihraç edilecek payların, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Exsa'nın diğer ortaklarına tahsis edileceği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı’da Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? İşte Tüm Gelişmeler

Müge Anlı’da Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? İşte Tüm Gelişmeler