Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi PATRONLAR EKONOMİYE ODAKLANMAK İSTİYOR

PATRONLAR EKONOMİYE ODAKLANMAK İSTİYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, seçim atmosferinden kurtulamayan Türkiye’nin bir türlü ekonomiye odaklanamadığını belirterek, ekonomik sorunların 2015’te katlanarak önümüze geleceği uyarısında bulundu. ATSO Başkanı Budak

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PATRONLAR EKONOMİYE ODAKLANMAK İSTİYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, seçim atmosferinden kurtulamayan Türkiye’nin bir türlü ekonomiye odaklanamadığını belirterek, ekonomik sorunların 2015’te katlanarak önümüze geleceği uyarısında bulundu. ATSO Başkanı Budak 2015 yılında Ermenistan sorununun zirve yapacağını ileri sürdü.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye’de ardı ardına gelen seçim takviminin tamamlanamadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler ve bu süreci hala tamamlayamadık. İkisini geride bıraktık ama seçim ortamından çıkamadık. 2015’te genel seçim var. Sadece bunlar mı sorunlarımız? Hayır, mesela 2015’te Ermenistan’la ilgili sorun zirve yapacak. Uluslararası bir risk sebebi olacak. Kıbrıs sorunu orada duruyor. Ukrayna sorunu, Suriye’de bilinmezlik, Filistin’de insanlık dramı yaşanıyor, Irak’taki durum ortada. Şu sıcak günlerde o kadar da sıcak bir gündem var” diye konuştu.

SİYASİ GERGİNLİK BİTSİN

Siyasi ortamda çok gerginlik olduğunu ve bu gerginliği bitirecek olanların siyasiler olduğunu belirten Budak, “Artık önümüzdeki bu siyasi gerginliklerin bitirilmesini hem iktidar hem muhalefetten talep etmeliyiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi bitti, artık ekonomi gündemde olur, dedik ama hala bir dönüş yok. Kredi kuruluşlarının birtakım değerlendirmelerine göre Türkiye'de siyasi risk devam ediyor. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Bu bir yıl içinde tek gündemin ekonomi olmasını diliyorum. Durum hassas, rakamlara bakarak söylüyorum” uyarısında bulundu.

Budak, ekonomik reformların gerekliliğine işaret ederek, “Siyasilerden taleplerimiz var. Ekonomide reformların gelmesiyle işsizlik sorununu çözecek gelişmeleri de biz sağlarız. Türkiye'nin büyümesinde yüzde 85, özel sektöre aittir. Yüzde 85 büyümeyi özel sektörün sağladığı bir ülkede bu talepleri yapmak zorundayız” dedi.

TURİZM DIŞINDA DÜŞÜŞ VAR

Çetin Budak, cari açığın büyüdüğünü, komşu ülkelerdeki sorunlar nedeniyle ihracatta ciddi düşüş yaşandığını kaydetti. Antalya’da geçen yıl 9 milyar liradan fazla kredi kullanılırken bu yıl miktarın 1 milyar liranın üzerine çıktığını söyleyen Budak, “9’da 1’i piyasaya girmeyen para demek bu. Bağlı olarak da KDV ve ÖTV tahsilatında yüzde yarımlık azalma var. Yapı ruhsatları satışlarına bakıldığında Muratpaşa Belediyesi’nde yüzde 23, Konyaaltı'nda yüzde 75, Kepez’de yüzde 45 azalma göstermiş. Aynı daralma inşaat sektöründe de söz konusu. Yaş meyve sebze ihracatında artış yok” diye konuştu.

Turizmde yüzde 8’lik bir artış olduğunu ancak bu artıştan da turizmcilerin memnun olmadığını ifade eden Budak, “Otellerde doluluk oranlarında sıkıntı var. Bu sene 1 milyar liranın üzerinde turizm sektörü teşvik aldı, bu yeni yatak arzı demek. Bu yıl 25-26 bin yeni yatak olacak. Turizmde her yıl yüzde 25 artış olursa ancak bu yatak artışı dolabilir. Tüm sorunlara rağmen bu yılı sorunsuz atlatabiliyoruz ve burada turizmcilerimizin gayretini kutlamak gerekir” değerlendirmesinde bulundu. 

RAYLI SİSTEME DESTEK

Budak, raylı sistem konusunda da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e destek verdi. Raylı sistemin havalimanı ve Expo alanı güzergahına uzatılacağı yönündeki çalışmaları olumlu bulduğunu kaydeden Budak, sahil bölgesinde de raylı sistemin aynı programın içinde planlanması gerektiği kaydetti.

Batı Çevreyolu’na da değinen Budak, Batı Çevreyolu meselesinin 14 yıldır çözülmediğini ve bir an önce kamulaştırma yoluyla çözülmesi gerektiği söyledi. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gülay’a istifa çağrısı

Gülay’a istifa çağrısı