Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ORKÖY'den orman köylülerine hibe ve faizsiz kredi desteği

ORKÖY'den orman köylülerine hibe ve faizsiz kredi desteği

Muğla ve Aydın'da orman köylülerine yönelik ORKÖY kredileri, sürdürülebilir tarım ve ekonomik kalkınma hedefleri doğrultusunda çiftçilere destek sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ORKÖY'den orman köylülerine hibe ve faizsiz kredi desteği

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY (Orman Köyü) çalışmaları kapsamında Muğla ve Aydın illerinde orman köylülerine destek sağlamaya devam ediyor. 2023 yılı ORKÖY destekleri çerçevesinde, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, traktör ve fenni arıcılık alanlarında toplamda 30 milyon TL'lik bir destek sunuldu.

Orköy'den Orman Köylülerine Hibe Ve Faizsiz Kredi Desteği   (3) Result

Hibe ve Faizsiz Kredi Desteği

Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, orman köylülerinin sosyal ve ekonomik gelişimini desteklemek amacıyla ORKÖY kredi desteği sağladıklarını belirtti. ORKÖY kredilerinin yüzde 20'sinin hibe, geri kalan yüzde 80'inin ise faizsiz geri ödeme şeklinde verildiğini ifade etti.

Orköy'den Orman Köylülerine Hibe Ve Faizsiz Kredi Desteği   (5) Result

Muğla ve Aydın'a Toplam 30 Milyon TL Destek

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Muğla iline 69 aileye 15 milyon 230 bin TL, Aydın iline ise 148 aileye 15 milyon TL ORKÖY kredi desteği sağlandı. Toplamda 217 aileye 30 milyon 230 bin TL ORKÖY kredi desteği verilmiş oldu.

Orköy'den Orman Köylülerine Hibe Ve Faizsiz Kredi Desteği   (4) Result

Destek Verilen Alanların Dağılımı

Muğla ve Aydın illerinde verilen ORKÖY desteklerinin alan ve adetlere göre dağılımı şu şekildedir:

Süt Sığırcılığı Alanında: Aydın ilinde 137 aile, Muğla ilinde 24 aile olmak üzere toplamda 161 aileye 2 baş sığır için kredi desteği sağlandı.

Fenni Arıcılık Alanında: Aydın ilinde 10 aile, Muğla ilinde 17 aile olmak üzere toplamda 27 aileye 30'ar kovan için kredi desteği verildi.

Traktör Kredisi Alanında: Muğla ilinde 21 aile, Aydın ilinde 1 aile olmak üzere toplamda 22 aileye 1 traktör için kredi sağlandı.

Diğer Destekler: Muğla ilinde 6 aileye süt koyunculuğu ve 1 aileye üretim çalışmalarında kullanılan tomruk çekme tamburu için kredi desteği verildi.

Orköy'den Orman Köylülerine Hibe Ve Faizsiz Kredi Desteği   (2) Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’nın Emekliler Kahvesi: Emeklilerin Yeni Buluşma Noktası

Antalya’nın Emekliler Kahvesi: Emeklilerin Yeni Buluşma Noktası